Adanalı milli tenisçi Beyrut'ta set vermeden şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Adanalı milli tenisçi Beyrutta set vermeden şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2017 18:09

Adanalı milli tenisçi Beyrut'ta set vermeden şampiyon oldu

Haberin Devamı

Adnan POYRAZ/ADANA(DHA)ADANA Atlıspor Kulübü'nün 16 yaşındaki milli raketi  Emir Şendoğan, Beyrut'ta yapılan U18 ITF Juniors Uluslararası Tenis Turnuvasında rakiplerine set vermeden şampiyon olurken kariyerinin ilk zaferini kazandı. Sırasıyla Çek, Mısırlı, Ürdünlü ve Lübnanlı rakiplerini yenerek geldiği finalde Suriyeli Rabee Sleem ile karşılaşan Şendoğan, müthiş bir performans sergileyerek final maçını 6-0, 6-0'lık skorla kazanıp Beyrut'tan şampiyonluk kupasıyla ayrılmayı başardı.

GURUR DUYDU

Adana Atlıspor & İliescu Tenis Akademisi  Yönetmeni ve Baş Antrenör Mihail İliescu, Emir'in müthiş başarısı ile gurur duyduklarını belirterek "Emir 16 yaşında olmasına rağmen kendisinden 2 yaş büyüklerin yer aldığı bir turnuvada mücadele verdi. Set vermeden geldiği finalde de rakibini 6-0,6-0 gibi sonuçlarla mağlup etmesi olağanüstü güzel. Emir, gerek kulübümüz adına gerekse milli takım adına çok daha büyük başarılara imza atacaktır. Kendisini kutluyoruz" dedi.

HEDEFI JUNİOR GRAND SLAM

Tenise 9 yaşında Adana Atlı Spor Kulübünde başlayan, 10 yaşından itibaren ulusal ve uluslararası turnuvalarda birçok başarılara imza atan Emir, yeni hedefini 2 yıl içerisinde Junior Grand Slam Turnuvası'nda oynamak olduğunu açıkladı.

TENİS BENİM TUTKUM

Teniste başarılı olmak için yetenekle beraber güçlü bir mental ve fizik kondisyonun ile çok çalışmak gerektiğini ifade eden Emir, kendisinin haftada altı gün, günde ortalama beş  saat antrenman yaptığını söyledi.  Tarsus Amerikan Koleji 9'ncu sınıf öğrencisi Emir şöyle konuştu" Tenis benim için bir tutku. Şehrime ve ülkeme başarılar kazandırmak beni ayrıca mutlu ediyor. Okulumdaki eğitimimi aksatmadan en iyi şekilde tenisin içerisinde yer almaya çalışacağım."

ŞAMPİYONLA HATIRA FOTOĞRAFI

Beyrut'da yapılan şampiyonanın kupa töreninin ardından korttaki top toplayıcı çocuklar Adanalı şampiyonun etrafını sararak şampiyonluk hatırası çektirdiler.

AP(AP) 02.9.2017 FOTOGRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!