Adana'dan 2 TIR yaş sebze ve meyve deprem bölgesine gönderildi

Güncelleme Tarihi:

Adanadan 2 TIR yaş sebze ve meyve deprem bölgesine gönderildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2020 16:05

Adana'dan 2 TIR yaş sebze ve meyve deprem bölgesine gönderildi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (Adana ESOB) bağlı Kabzımallar Odası tarafından hazırlanan 2 TIR yaş sebze ve meyve depremzedelere ulaştırılmak üzere Elazığ'a uğurlandı.
Elazığ'da meydana gelen ve can kayıplarının yaşandığı 6.8 şiddetindeki depremin yaralarını sarmak için Adanalı esnaf seferber oldu. Adana ESOB'un başlattığı yardım kampanyası kapsamında Kabzımallar Odası tarafından, yaş sebze ve meyveden oluşan yardım malzemesi hazırlandı. Hal esnafı tarafından bağışlanan 2 TIR dolusu yaş sebze, meyve Kızılay ile AFAD'ın koordinesinde Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. 
TIR'lar Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman, Birlik Yönetim Kurulu Üyeleri Yalçın Avcı ve Ahmet Akçay ile Kabzımallar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri nezaretinde Elazığ'a uğurlandı. 
Adana ESOB'un başlattığı yardım kampanyasının devam ettiğini hatırlatarak, Birliğe bağlı odalara, kooperatiflere, esnaf ve sanatkarlar ile Adanalılara çağrıda bulunan Başkan Sözütek, "Gün birlik günü. Hava sıcaklığının eksinin altına düştüğü bu soğuk kış günü Elazığ ve Malatya'da sokakta kalan kardeşlerimizin yarasına merhem olmak, acılarını paylaşmak için herkesi, karınca kararınca üzerine düşen yardımı yapmaya davet ediyorum" dedi. 
Kabzımallar Odası Başkanı Ali Batman da yaşanan felaketin ardından bölgede yaşam koşullarının ağırlaştığına dikkati çekerek "Deprem bölgesinde yaşananlara duyarsız kalamazdık. Yönetim Kurulu üyelerimiz ve hal esnafımızla birlikte depremzede vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere patates, soğan, domates, pırasa, portakal, mandalina başta olmak üzere yaş sebze ve meyveden oluşan 2 TIR yardım malzemesi hazırlayarak Elazığ'a gönderiyoruz. İhtiyaç halinde Adana Kabzımallar Odası olarak yardımlarımız devam edecek" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!