Adana'da yöresel lezzet fuarı

Güncelleme Tarihi:

Adanada yöresel lezzet fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 15:44

Adana'da yöresel lezzet fuarı

Haberin Devamı

ADANA'da Gurme 2017 10. Çukurova Gıda ve Yöresel Lezzetler Fuarı 10 Mayıs'ta açılacak.
TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ tarafından, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi, KOSGEB ve Çukurova Fuarcılık'ın desteğiyle düzenlenen fuar 14 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki organizasyon '10. Adana Gıda İçecek Ürünleri Gıda İşleme Unlu Mamuller Teknolojileri Depolama Soğutma Taşıma ve Mağaza Market Ekipmanları Fuarı' adıyla sektör temsilcileri ve vatandaşları buluşturacak.
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, fuarın tarihten gelen yemek kültürlerin yaşatılmasına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Cihat Alagöz etkinlikle ilgili şu açıklamayı yaptı:
"Çukurova bölgemiz verimli topraklarının yanı sıra yemek turizmi ile de adından sıkça söz ettiriyor. Adanamız kebabı, şalgamı ve içli köftesi ile Türkiye'nin olduğu kadar dünyanın da dikkatini çekiyor. Anadolu mutfağımızın lezzetlerinin bir araya geleceği fuarımızda 5 gün boyunca yöresel lezzet resitali olacak. Doğrudan tüketiciye ulaşmayı amaçladığımız fuarımız Çukurova Bölgemizdeki yemek turizmini canlandırmak için önemli bir adım olacak."
Genel Müdür Alagöz fuara Adana, Adıyaman, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Van başta olmak üzere Türkiye'nin her şehrinden firmaların katılacağını kaydetti.
30 METRELİK KEBAP
Açılışa özel 30 metrelik bir kebap şov yapılacağını duyuran Alagöz "Fuar alanının girişinde kurulacak dev mangalda 20 kişinin işbirliği ile pişirilecek olan kebap, ziyaretçilere ikram edilecek" dedi. Alagöz, ilk gün gurme ve yazar Nedim Atilla'nın fuarı ziyaret edeceğini, kurulacak TÜYAP Adana Sahne Mutfağı'nda da Adana, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın yöresel yemeklerinin pişirileceğini sözlerine ekledi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!