Adana'da otoyolda bir kişinin öldüğü trafik kazası davası

Güncelleme Tarihi:

Adanada otoyolda bir kişinin öldüğü trafik kazası davası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2014 16:29

- Arızalanan cipe tırın çarpması sonucu bir kişinin öldüğü kazayla ilgili açılan davada, sürücülerin yargılanmasına başlandı

Haberin Devamı

ADANA (AA) - Adana'da otoyolda tırın cipe çarpması sonucu bir kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı kazayla ilgili açılan davada, tutuksuz yargılanan sürücüler hakim karşısına çıktı.

Adana 9. ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya sanıklar Cumali K. (48) ve İlke D. (26) ile maktul yakınları ve avukatlar katıldı.

Cip sürücüsü İlke D. savunmasında, kazada annesinin öldüğünü, teyzesinin yaralandığını belirterek, olayda kusuru bulunmadığını söyledi.

Sanık, ''Aracım arızalanınca annemle yol güvenliğini sağlamak için belirli aralıklarla reflektör koyduk. Tır hızla üzerimize geldi. Teyzem araçtaydı. Kaçmaya çalıştık ancak tır anneme ve cipe çarptı. Suçlu değilim'' diye konuştu.

Tır sürücüsü Cumali K. de ''Cip, yolun ortasında duruyordu. Başka bir aracı geçerken karşıma çıktı. Duramayınca çarptım. Suçsuzum'' dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, kusur durumunun belirlenmesi için dosyasının İstanbul Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı'na gönderilmesini karar vererek, duruşmayı erteledi.

Tarsus-Adana otoyolundaki kazada, Mine D. (50) hayatını kaybetmiş, sürücüler ile cipte bulunan Elife Gökşen (42) yaralanmıştı.

Sanıklar için ''taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma'' suçundan 15 yıla kadar hapis isteniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!