Adana'da korsan servis tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Adanada korsan servis tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 14:57

ADANA ESOB ve Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Adana Servisçiler Esnaf Odası Başkanı Ünsal Perçin, il merkezi ve ilçelerde yaşanan korsan taşımacılığın 'kangren' haline dönüştüğünü belirterek, yetkilileri acil çözüm üretmeye çağırdı.

Haberin Devamı

Birlik Başkanı Sözütek, Adana Büyükşehir Belediyesi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün korsan servislerle ilgili uygulamalarının yetersiz kaldığını ve yeterli mücadele yapılmadığını savundu. Sözütek "Denetimler sürekli kayıtlı esnaf üzerinde yapılıyor. Varsa yoksa, kayıt altındaki özel halk otobüsleri, minibüsler ve servisçilere ceza yazılıyor. Kaza olunca hemen servis aracı deniyor. Korsan servis aracı mı değil mi bakılmıyor" dedi. Sözütek, korsana yönelik denetimlerin artırılması halinde hem milli gelirde artış, hem de kazalarda azalma olacağını ifade etti.
Oda Başkanı Perçin de yıllardır korsan servis konusunu gündeme getirdiklerini ancak soruna çözüm bulunamadığını belirterek şu değerlendirmeyi yaptı:
"Okullara, fabrikalara, organize sanayi bölgesine, kurum, kuruluş ve iş yerlerine taşımacılık yetkisi olmayan korsan araçların bu şehrin tüm cadde, sokak ve kavşaklarında bizlerin gözlerinin içine baka baka cirit atıyorlar. Ulaştırma Bakanlığı, Tarsus'ta servis araçlarına D-4 belgesi vermesine rağmen, Adana'da D-2 belgesi ya da belgesiz herhangi bir güzergah almadan yolcu taşıyorlar."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!