Adana'da girişimci buluşması

Güncelleme Tarihi:

Adanada girişimci buluşması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2017 12:11

Adana'da girişimci buluşması

Haberin Devamı

DÜNYA genelinde uygulanan girişimci etkinliği 'Startup Weekend' Adana'da girişimcileri buluşturdu.
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) evsahipliğindeki etkinlik, Adana Ticaret Odası, Çukurova Teknokent, Teknoloji Transfer Ofisi ve Stage-Co işbirliği ile hayata geçirildi. Adana'da ilk, Türkiye'de 32'nci kez düzenlenen Startup Weekend Adana, 300 başvuru ile Türkiye'de en yüksek başvuru alan bölüm oldu. 'Kalkınma için Teknoloji' teması ile ÇKA binasında girişimci gençlere kapılarını açan buluşma, katılımcılarına 48 saat içinde iş fikirlerini hayata geçirme şansı tanıdı. Üniversite öğrencileri, yazılımcı, tasarımcı ve girişimcilerin yer aldığı etkinliğe, uzman mentorler iş modeli oluşturulması ve prototipleme konusunda destek sağladı.
Katılımcı 17 ekip, Şirket Ortağım Melek Yatırım Ağı Başkanı Mehmet Buldurgan, Smarts United Kurucusu Kazım Yalçınoğlu, LES Turkey Başkanı Mehmet B. Kırca, Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırım Ağı Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Berik ve IDEMA kurucu ortağı Dr. Ali Ercan Özgür'e sunumlarını yaptı. Birinciliği Wipband ve Seyyahoo ekipleri paylaşırken, ikinciliği Gravity, üçüncülüğü Mitweltform.com ekipleri elde etti.
ÇKA Genel Sekreteri Lutfi Altunsu, yaptığı açıklamada, bölgenin ekonomik ve sosyal anlamda kalkınması için girişimci ruha sahip gençleri bir araya getirmenin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Altunsu, Çukurova Bölgesi'nde yenilikçi girişimciliğin teşvik edilmesi ve girişimci dostu bir ekosistemin oluşturulmasını hedeflediklerini kaydetti.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!