Adana'da festival zamanı

Güncelleme Tarihi:

Adanada festival zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2017 15:38

Adana'da festival zamanı

Haberin Devamı

 

ADANA, (DHA)- ADANA'da Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana Film Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Kebap Festivali ve Rock Festivali'nin ardından hayat bulunan Adana Lezzet Festivali'nin ilki başlıyor.
Adana Valiliği himayesinde, kamu ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarının ortaklığında hazırlanan festival yarın Merkez Park Galeri Festival Alanı'nda saat 10.00'da Festival Mangalı ateşinin yakılmasıyla başlayacak. Adana Kebabı başta olmak üzere, ciğer, şırdan, bici bici, analıkızlı çorbası, mumbar ve diğer yöresel yemeklerin katılımcılara sunulacak. Girişlerin ücretsiz olacağı festivalde 100'den fazla stantta lezzet ustaları ve şefler, farklı Adana lezzetlerini gastro şovlar ile konuklara tanıtacak.
2 gün sürecek etkinliklerde atölye çalışmaları da gerçekleştirilecek. 'Hasat turizmi' ile de farklı bir içeriğe sahip olacak etkinlikte özel bir program hazırlandı. Türkiye'nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar, narenciye, zeytin ve pamuğun hasadı deneyimi yaşayacak. Konserlerle renklenecek festivalde, şehir dışından gelenler yöreye özgü lezzetlerin yaşatıldığı bölgelerde gezme fırsatı bulacak.

İŞTE  PROGRAM


ANA SAHNE
10:00-11:15 - Festival Mangalının Yakılması ve Açılış Töreni - Aşçılar ve Bando Korteji
11:30-12:15 - Etin İncelikleri - Et Show / Cüneyt Asan / Günaydın Et Restoranları Kurucu Ortağı
12:30-13:00 - Gastroshow - Hazer Amani / D-ream Grubu Marka Geliştirme Şef
13:15-13:45 - Gastroshow - Aydın Demir / Feriye Lokantaları Executive Şef
14:00-14:30 - Gastroshow & Şalgam Hk. Söyleşi - Yunus Emre Akkor / Şef - Osmanlı Mutfağı Uzmanı
14:15-15:00 - Gastroshow + Şalgam Hakkında Söyleşi - Yunus Emre Akkor
15:30-16:30 - Gastroshow - Asuman Kerkez / Eğitmen Şef, Yemek Yazarı
16:30-17:30 - Adanalı Şefler ile Geleneksel Sunumlar
SÖYLEŞi - PANEL SALONU
12:45-13:30 - Gastronomik Ölçme Değerlendirme ve Derecelendirme / Adnan Şahin / Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı, D-ream Grubu Anadolu Mutfakları Danışmanı, Araştırmacı
13:45-14:15 - Adana Mutfağı ve Beslenme - Dilara Koçak / Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı
14:30-15:15 - Türk Kahvesinin Hikayesi - Osman Serim / F&B Danışmanı, MDD Bşk. Yard. TKKAD Bşk. Yard.
15:30-16:15 - Dünyada Yükselen Değer Gastroturizm ve Türkiye - Yasemin Pirinçcioğlu / VIP Turizm
16:30-17:15 - Blogger Gözüyle Adana / Ender Şire ve Misafir Bloggerlar
17:30-18:00 - Adana Tatlıları, Yapım Özellikleri, Teknikleri - Olgunlaşma Enstitüsü
ATÖLYE SAHNESİ
11:30-12:30 - Sebze & Meyve Dekoru Show - Haşim Demirtaş / Mutfak Sanatçısı
12:45-13:15 - Genç Şeflerle Sebze ve Meyve Dekoru Atölyesi - Haşim Demirtaş / Mutfak Sanatçısı
13:30-14:00 - İçli Köfte yapımı ve incelikleri - Çukurova Aşçılar Derneği
14:15-15:00 - Kebap Atölyesi - Şevket Azboy Onur Kebap Şef
15:15-15:45 - Sarımsaıklı köfte yapımı - Adana Aşçılar Derneği
16:00-16:30 - Adana güveci yapımı - Erman Özsarıkçı Özasmaaltı Restoran
16:45-17:15 - Kısır Yapımı - Adana Aşçılar Derneği (ADAPADER)
MÜZİK SAHNESİ
14:00-18:00 - Grup Update - İbrahim Abiler Orkestrası
19:00-20:30 - Turgay Başyayla Konseri
20:30-22:00 - Ahmet Selçuk İlkan ve Özel Orkestrası

8 EKİM PAZAR


GASTRO-SAHNE
11:00-11:45 - Gastroshow - Arnaud Declercq / Le Cordon Bleu Şef
12:00-12:45 - Gastroshow - Sahrap Soysal / Şef, Hürriyet Gazetesi Yemek Yazarı
13:00-13:30 - Food & Travel Gastroshow - Yabancı Şeflerle Adana Yemekleri Sunumu
13:45-14:15 - Gastroshow Aydan Üstkanat - Şef, Yemek Fotoğrafçısı, Stilisti, Eleştirmeni ve Gastronomi Dan.
14:30-15:15 - Gastroshow Ebru Baybara Demir - Şef, Sosyal Girişimci
15:30-16:00 - Gastroshow Kebaplı Pizza / Kebaplı Noodle / Suşi Kebap Sunumu - Toros Üniversitesi
16:15-16:45 - Gastroshow Küçük Şefler Yemek Sunumu - Bahçeşehir Koleji Mutfak Sanatları Atölyesi
17:00-18:00 - Adanalı Şeflerle Geleneksel Sunumlar
SÖYLEŞİ-PANEL SALONU
11:00-11:45 - Adana Lezzetleri Tarihi Yolculuğu - Nurettin Çelmeoğlu
12:00-12:30 - Deniz Ürünlerinin Mutfağımızdaki Yeri - Tuncay Odabaşı
12:45-13:15 - Panel - Adana'nın Coğrafi İşaretli Ürünleri ve Gastronomik Alanda Paz. - Ayşin Işıkgece, Nilhan Aras, Osman Serim, Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu
13:30-14:15 - Göçle Zenginleşen Adana Mutfağı - Nedim Atilla - Sanat Tarihçisi, Yazar, Araştırmacı Ahmet Uhri - Arkeolog, Gıda Mühendisi, Dokuz Eylül Ünv.
14:30-15:15 - Adana'da Eski Üretici - Konuşmacı Moderatör: Nedim Atilla
15:30-16:15 - Blogger Söyleşileri - Moderatör Ender Şire ve Bloggerlar
16:30-17:00 - Çocukların Gastronomideki Yeri - Ramazan Biçer / Bahçeşehir Koleji Mutfak Atölyesi
ATÖLYE SAHNESİ
11:00-12:00 - Ustalarla Sebze & Meyve Dekoru Atölyesi - Haşim Demirtaş - Mutfak Sanatçısı
12:45-13:15 - Analı Kızlı Yapımı - Çukurova Aşcılar Derneği (ÇUKDER)
13:30-14:00 - Yaprak Sarma Yapımı - İMKB Meslek Lisesi
14:15-14:45 - Karakuş Tatlısı Yapımı - Olgunlaşma Enstitüsü
15:00-15:30 - Bayanlarla Sebze meyve dekoru atölyesi - Haşim Demirtaş
16:00-16:45 - Mercimekli köfte Yapımı - Cabbar Usta Köy Sofrası
16:00-17:00 - Kebap Atölyesi - Levent Kıyan / Onbaşılar Kebap
MÜZİK SAHNESİ
14:00-18:00 - Dj Murat Akgün - Grup Octopus

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!