Adana'da Deprem Paneli

Güncelleme Tarihi:

Adanada Deprem Paneli
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 16:39

Adana'da Deprem Paneli

Haberin Devamı

Veysel DOGUÇ/ ADANA ,(DHA)- ADANA'da Sivil Savunma Günü ve Mart Deprem Haftası nedeniyle panel gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediyesi tiyatro salonunda düzenlenen panele Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir İlçe Kaymakamı Fatih Genel, Seyhan İlçe Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Panelde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, vatandaşlara verecekleri uygulamalı eğitimlerin, afet müdahalesinde elde edilecek başarıyı doğrudan etkileyeceğini söyledi. Demirtaş, "Okullardan başlayarak kışlalarda, camilerde, iş yerlerinde, kısacası hayatın her alanında, afet ve acil durumlara karşı vatandaşlarımızın bu tip eğitimlere tabi tutulması büyük önem taşıyor. Depremler ve afetlerle ilgili sürekli teyakkuz halinde olmamızı gerektiren en önemli neden, yurdumuzun yüzde 92'sinin deprem kuşağında bulunması" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, depremin akılla üstesinden gelinebilecek bir afet olduğunu söyledi. Sözlü, "Bizi asıl öldüren deprem değildir, göz göre göre müsaade edişimiz ya da kendi akılsızlığımızdandır. Adana'da statik açıdan inşa ettiğimiz binalar daha dikkatli bir şekilde inşa ediliyor ve Adana'mızın binaları 1998 zamanına göre daha sağlam. Allah bizi bu tür felaketlerden korusun" dedi.
Konuşmalarının ardından Vali Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü, Türkiye genelinde AFAD bünyesinde yer alan 11 Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünün katıldığı, Insarag Ulusal Akreditasyon Sınavı'nı başarı ile tamamlayan belediye personellerine sertifikalarını dağıttı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!