Adana yaz kış duman altında

Güncelleme Tarihi:

Adana yaz kış duman altında
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2016 10:03

Adana yaz kış duman altında

Haberin Devamı

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA) - YAZ aylarında yasak olmasına karşın yakılan mısır anızları nedeniyle adeta zehir soluyan Adana, havaların soğumasıyla birlikte kalitesiz kömür ve yakıtların kullanılmasıyla duman altında kaldı.
Adana İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yoğun denetimine rağmen yaz aylarında Çukurovalı çiftçiler, tarladaki anızları yakıyor. Kenti kaplayan sis ve duman, insanların nefes almasını güçleştiriyor, ev ve ofislerin içi dumana karışmış islerle doluyor. Hasat sonrası başka ürün ekmek için üreticilerin yaktığı anızlar nedeniyle gökyüzünü saran duman, insanların nefes almasını bile zorlaştırıyor.
ANIZ BİTTİ SOBA BAŞLADI
Yaz döneminde anız yakma nedeniyle oluşan kirlilik, havaların soğumasıyla yine ortaya çıktı. Her yıl olduğu gibi evlerde ısınma amacıyla kullanılan kalitesiz yakıtlar, yaşamı olumsuz etkilemeye başladı. Özellikle kentin güney mahallelerinde oluşan duman tabakası, insanların nefes almasını zorlaştırdı. Her yıl tekrarlanan bu tablo karşısında vatandaşlar, en kısa sürede konuya çözüm üretilmesini istedi.
'SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR'
Yazın anız, soğuk havalarda da kalitesiz yakıt nedeniyle insanların 'nefes alamaz' hale geldiğini söyleyen Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan ise, "Maalesef yakılan anız, hem doğaya, hem de çevreye ve insan sağlığına ciddi zararlar veriyor. Aynı şekilde kalitesiz yakıt kullanımı doğa ve insan sağlığını tehdit ediyor. Her yıl yetkilileri uyarmamıza karşın hava kirliliği tehlikesi sürüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!