Adana, Türkiye'nin en ballı üçüncü kenti

Güncelleme Tarihi:

Adana, Türkiyenin en ballı üçüncü kenti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 09:21

Adana, Türkiye'nin en ballı üçüncü kenti

Haberin Devamı

 

ÇİN'den sonra dünyanın ikinci bal üreticisi olan ülkemizde Adana yaklaşık 9 bin 715 tonluk üretimiyle üçüncü sırada yer aldı.
TUİK verilerine göre, 7 milyon 709 bin kovan sayısı ile geçen yıl 107 bin 665 ton bal üretimi yapan Türkiye'nin en ballı illeri sıralamasında yaklaşık 15 bin 300 tonluk bal üretimiyle birinci sırada olan Muğla'yı, 15 bin 39 tonla Ordu izliyor.
9 bin 715 ton bal üreten Adana'yı ise Aydın, Sivas, Mersin, İzmir, Antalya, Balıkesir, Siirt, Diyarbakır, Van ve Kars takip ediyor. Bal üretim payı yüzde 39.1'i bulan Muğla, Ordu ve Adana, Türkiye'nin bal üssü haline geldi.
Adana'nın en meşhur balı ise çiçek, çam, keven ve kekik balı.

ADANA, (DHA)

(BK)(8.4.2016,FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!