Adana tarımını seracılık kurtaracak

Güncelleme Tarihi:

Adana tarımını seracılık kurtaracak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2016 09:24

Adana tarımını seracılık kurtaracak

Haberin Devamı

 

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, oluşturulacak Organize Tarım Bölgesi'nde seracılık projesi başlattıklarını söyledi.

40-50 YATIRIMCI TAKİPTE
Çukurova'nın ikliminin seracılık için çok uygun olmasına rağmen Adana'da şimdiye kadar uygulanmadığını belirten Menevşe "Seracılıkla az toprakta erken ve yüksek verim elde edilebiliyor. Bölgede erken hasat daha yüksek verimin ve buna bağlı olarak tarımdan elde edilecek yüksek hasılanın seracılıkla artırabileceğini düşünüyoruz . Bu maksatla da 40-50 kişilik bir yatırımcıyı takip ediyoruz. Bunlarla beraber müşterek çalışıyoruz" dedi.
YER BAŞVURU YAPTIK
Seralı tarım için yer tahsisi başvurularının olduğunu belirten Menevşe şöyle konuştu:
"Şu anda 3 bin 500 dönümlük bir arazi ama daha da fazlalaşabilecek bir konumda. Tabi yatırımcı arttıkça o da artacak. Bölgede bunu tesis ederek örnek bir yatırımları ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu suretle tarımda elde edilen verimin daha yükseltilmesi için harekete geçileceğini umuyoruz. Bu tulumbaya su dökme gibi olacak. Böyle yatırımları gerçekleştirmek suretiyle Adana çiftçisinin daha çok kazanan bir pozisyona getirmek istiyoruz."
ANTALYA VE MERSİN ÖRNEĞİ
Seracılığın Mersin ve Antalya'da çok iyi uygulandığına da dikkat çeken Menevşe şu değerlendirmeyi yaptı:
"Muhakkak bu işte Antalya ve Mersin çiftçilerinin konumu gerçekten çok iyi. Onlar yüksek verim elde ediyorlar. Az topraktan yüksek verim elde ediyorlar. Adana'nın da bunu yakalaması lazım. Alt yapısının hazırlanması lazım. Bu havaalanına kargo lojistiği imkanı veren bir konu. Bir soğuk hava zinciriyle üretilen ürünlerin hava taşımacılığıyla ihracat kapısının açılması söz konusu. Bu suretle erken hasat ürünlerini yurt dışına ihracat mümkün olabilir."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!