Adana Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri NASA'yı ziyaret etti

Güncelleme Tarihi:

Adana Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri NASAyı ziyaret etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 10:06

Adana Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri NASA'yı ziyaret etti

Haberin Devamı

ADANA Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencileri, ABD'ye giderek Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Harvard ve MIT The Massachusetts Institute of Technology (MIT) Üniversitelerini ziyaret etti.
Normal eğitimin yanında Türk bilim adamlarının yetişmesine katkıda bulunmak, öğrencilerin farklı deneyimler kazanmalarını sağlamak adına da çalışma yürüttüklerini belirten Okul Müdürü Murat Koçer, geçen yıl öğrencileri İsviçre ve Fransa arasında yer alan CERN Nükleer Araştırmalar Merkezi'ne götürdüklerini söyledi. Bu yıl da ABD'ye gezi düzenlediklerini kaydeden Koçer, bunun Adana için bir ilk olduğunu söyledi.
"NASA'DA İNCELEMELERDE BULUNDULAR"
27 Haziran-8 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşen gezide NASA ile Harvard ve MIT Üniversitelerini ziyaret ettiklerini belirten Koçer, "Öğrencilerimiz sırasıyla Miami, Orlando, New York, Washington, Philadelphia, Ontario ve Boston şehirlerini gezdi. NASA'da tüm gün incelemede bulundular. NASA astronotu Frederick D. Gregory ile öğle yemeğinde bir araya gelen gençlerimiz merak ettiklerini öğrenme fırsatı buldu. Hayal kuran, azimli, kararlı ve çalışkan insanların üretme ve teknolojiye hükmetme sürecine bizzat şahit oldular. Dünyanın en iyi Üniversiteleri arasında yer alan Harvard ve MIT'ı gezen gençlerimiz en iyi olmak ve zirvede yer almak için motivasyon ve çalışmanın önemini bir kez daha kavradı" diye konuştu.
"CERN'E TEKRAR GİDİYORUZ"
ABD'de kaldıkları 12 günde öğrencilerin Miami ve Florida sahilleri ile müzeleri de ziyaret ettiğini ifade eden Murat Koçer, şöyle devam etti:
"Akademik alanda başarılı gençlerimizin iyi düzeyde yabancı dil bilmesinin yanında bilimsel, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal alanda da donanımlı olmaları gerekiyor. Bu nedenle her alanda gençleri desteklemeye devam edeceğiz. Desteklerimizle öğrencilerimiz dünya çapında kendilerini ispat edecekleri, proje ve organizasyonlarda daha fazla yer alarak, tüm platformlarda varlığımızı devam ettirecekler. Ayrıca, Adana Piri Reis Anadolu Lisesi olarak 6-12 Ağustos 2016 tarihleri arasında CERN Nükleer Araştırmalar Merkezi'ni 2'inci kez ziyaret edeceğiz."
ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!