Adana Emniyeti uyuşturcuya göz açtırmıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana Emniyeti uyuşturcuya göz açtırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2017 10:58

Adana Emniyeti uyuşturcuya göz açtırmıyor

Haberin Devamı


Çağlar ÖZTÜRK/ ADANA, (DHA)- ADANA Emniyet Müdürü Selami Yıldız, vatandaşların huzuru için teşkilat olarak gece gündüz çalıştıklarını söyledi.
26 Eylül'de kent tarihinde uyuşturucu tacirlerine yönelik yapılan en kapsamlı operasyonda 170 kişi gözaltına alınmıştı. 15 Temmuz Şehitleri Ahmet ve Mehmet Oruç kardeşlerin adının verildiği operasyonda 2500 polis, 210 adrese eş zamanlı baskın yapmış, şok baskınlara helikopter ve drone de havadan destek vermişti.
Son olarak 'Adana Huzuru Güven Operasyonu 2' kapsamında, bin 700 polisin katılımıyla helikopter destekli denetim yapıldı.
Emniyet Müdürü Selami Yıldız idaresinde kent merkezinde başlatılan sabit yol uygulaması ve umuma açık yerlerdeki denetimlere, aralarında özel harekat, terör, narkotik ve çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Ekiplerin 14 bin 855 kişiye genel bilgi taraması yaptığı uygulamada, aranan 31 kişi yakalandı, 37 kişi gözaltına alındı, 3 kişiye adli ve idari işlem uygulandı. Çalışmalarda, 16 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 22 şarjörle 315 mermi, 4 ruhsatsız av tüfeği ve 29 dolu kartuş, 3 kesici ve delici alet, 227 gram satışa hazır esrar ve bin 702 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
KARARLIYIZ
Göreve başladığı 1 aylık sürede kent genelinde 2 büyük operasyonun emrini veren Emniyet Müdürü Selami Yıldız,  uyuşturucuya savaş açtı. Özellikle uyuşturucu konusunda çok hassas olduğunun belirten Yıldız, suç ve suçlular ile mücadelede ise yeni tedbirler alacaklarını söyledi.  Bu kararlı operasyonların devam edeceğini belirten Yıldız, "Gençliğimizi, geleceğimizi çalan bu tacirlerin kökünü kazıyacağız. Vatandaşlarımızın desteği çok önemli, bunlara müsaade etmesinler bizim yanımızda olsunlar. Devlet onların yanında, uyuşturucu aynı zamanda terör örgütlerini de finanse ediyor, aynı zamanda onlara da büyük bir darbe vurduk. Halkımızın huzur ve güvenliği için durmadan yorulmadan çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!