Adana Büyükşehir Belediyesi çiftçi dostu oldu

Güncelleme Tarihi:

Adana Büyükşehir Belediyesi çiftçi dostu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 11:50

Adana Büyükşehir Belediyesi çiftçi dostu oldu

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - ADANA Büyükşehir Belediyesi, Tarım ve Hayvancılık Hizmetleri Daire Başkanlığı eliyle yöre çiftçisine, proje üreterek, çiçek yetiştiriciliğinden tavuk yumurtasına kadar birçok alanda destek sağlıyor.
Kırsal kalkınma projeleriyle arıcı ve koyun-keçi yetiştiricisi 927 aileye ücretsiz güneş paneli dağıtan belediye 230 adet havuz oluşturup, 34 bin dönüm tarım arazisinin sulanması sağlandı. Dar gelirli üreticiye 550 bin adet çilek fidesi, 50 bin adet kiraz, ceviz ve elma fidanı dağıtırken büyükbaş hayvanları bulaşıcı hastalıklara karşı korumak için 1 milyon 223 bin doz aşı, 3 ton zirai ilaç, 26 ton organik gübre, 4.5 ton haşere ilacı ve 3 ton kene ilacı desteği verildi. Ayrıca Doğal Tavuk Projesi ile Feke, Saimbeyli, Tufanbeyli ve Aladağ ilçelerindeki köylülere 40 bin yumurta tavuğu dağıtıldı. 150 dekarda yürütülen projede yetiştirilen 7 türde 35 çeşit çiçek, Hollanda Çiçek Borsası'nda 'Adana Flora' markasıyla satışa sunuldu.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çiftçiye sunduğu hizmetler arasında toprak, su, yaprak analizleri de yer aldı. Üreticilerin destekleme alabilmesi ve uygun gübre tavsiyesi için gerekli olan toprak analizleri, sulama suyu, su ürünleri ve yaprak incelemeleri uzman personel tarafından kısa sürede tamamlanıp, rapor halinde başvuru sahiplerine ulaştırılıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!