AÇS'de mimarlara yaz okulu

Güncelleme Tarihi:

AÇSde mimarlara yaz okulu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 12:15

AÇS'de mimarlara yaz okulu

Haberin Devamı

OYAK Çimento şirketlerinden Adana Çimento AŞ'nin ev sahipliğinde düzenlenen 15. Betonart Mimarlık Yaz Okulu kapanış kokteyli ile sona erdi. Ayrıca 18 üniversiteden 26 öğrencinin, 10 günlük çalışması sonucunda ortaya çıkardığı yaratıcı çalışmalar sergilendi.

Bir konuşma y apan Adana Çimento Mali ve İdari Genel Müdür Yardımcısı Memiş Vanlı "Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin, 2002 yılından bu yana Betonart ile birlikte mimarlık öğrencileri için gerçekleştirdiği atölye çalışmasına bu yıl 5-13 Ağustos 2016 tarihleri arasında Oyak Çimento şirketlerinden Adana Çimento ev sahipliği yaptı. 26 öğrenci, 10 gün süre ile bu atölyede çalışarak her biri farklı bir mimari tarz ve anlam taşıyan bu eserleri hazırladı" dedi.

Daha sonra konuşan Küratör Nilüfer Kozikoğlu "Betonart Mimarlık Yaz Okulunda çalışmalarımızı, ürün oluşumundaki süreçleri tasarlamak amacıyla yaptık. Bu çalışmalarımızda deneyler yaparak ve tasarımlar geliştirerek bizim için gerekli bilgiye ulaştık. Bundan sonraki amacımız, hedefimiz ulaştığımız bu bilgiyi başka platformlarda nasıl kullanacağımızı değerlendirmektir" dedi.

Son olarak söz alan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği CEO'su İsmail Bulut, Türk çimento sektörü hakkında bilgi verdi. Bulut, Türkiye'nin çimento üretiminde Avrupa' da birinci, dünyada ise 5'inci sırada olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından katılımcılar yaz okulunda oluşturulan ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!