18 Yıl Sonra Aynı Karede

Güncelleme Tarihi:

18 Yıl Sonra Aynı Karede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 10:44

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ HALİL AVCI DUYMA ENGELLİLER MERKEZİ’NİN BEBEK YAŞTAKİ İLK ÖĞRENCİLERİ, MERKEZİN KURUCUSU HALİL AVCI VE EŞİ MAKBULE AVCI İLE TEKRAR AYNI FOTOĞRAF KARESİNDE YER ALDILAR.

Çukurova Üniversitesi’nde 1997 yılında hizmete açılan Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezi’nin bebek yaştaki ilk öğrencileri, 18 yıl önce kucaklarında oturdukları merkezin kurucusu Halil Avcı ve eşi Makbule Avcı ile tekrar aynı fotoğraf karesinde yer aldılar.
İşitme engellilerin sessiz çığlıklarını yüreğinde hisseden Adanalı hayırsever iş adamı Halil Avcı’nın 18 yıl önce memleketine kazandırdığı Çukurova Üniversitesi bünyesindeki Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezinde tedavi gören ilk çocuklar, 18 yıl aradan sonra merkezi kendilerine kazandıran Halil Avcı ve eşi Makbule Avcı ile bir araya geldiler.
Hayırsever iş adamı Halil Avcı ve eşi Makbule Avcı, deneyimli eğitim kadrosu ve teknolojik donanımıyla Türkiye’de örnek gösterilebilecek sayılı araştırma ve uygulama merkezlerinden birisi haline gelen Çukurova Üniversitesi Halil Avcı Duyma Engelliler Merkezini son ziyaretlerinde büyük bir sürprizle karşılaştılar. Merkez yöneticileri 18 yıl önce çocuk yaşta olan merkezin ilk öğrencilerini bir araya getirerek Avcı çiftine nostalji yaşattılar.
Merkezin kurulduğu 1997 yılında kucaklarında oturttukları çocukları delikanlı ve gençkız olarak karşılarında bulan Avcı çifti, onların artık duyuyor ve rahatlıkla konuşabiliyor olduklarını görünce duygu dolu anlar yaşadılar. Halil Avcı ve Makbule Avcı, 18 yıl önce birlikte fotoğraf çektirdikleri çocuklarla tekrar bir anı fotoğrafında aynı karede yer alırken, bir gurur tablosu oluşturdular.
İHTİYAÇLARI DA BELİRLEDİ
Halil Avcı, duygu dolu anların yaşandığı buluşmada, “Merkezde eğitim gören çocuklarımızı şimdi birer delikanlı ve genç kız olarak karşımızda bulunca duygulanmamak mümkün değil” dedi. Avcı çiftçi, daha sonra tüm merkez çalışanları ve öğrencilerinin yanı sıra aileleri ile öğlen yemeği yiyerek, bol bol sohbet ettiler. Halil Avcı, merkezin tüm birimlerini de gezerek, eksiklerini ve ihtiyaçlarını da tespit ederek, giderilmesi konusunda gereken talimatı vereceğini bildirdi.
Adana merkezli olarak 37 yıldır inşaat, enerji, tarım, madencilik ve turizm sektörlerinde faaliyet yürüten Halil Avcı Şirketler Grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avcı, yönetimindeki 15 firmada binlerce kişiye istihdam sağlayıp, ekonomiye katma değer kazandırıyor.
Binlerce kişiye doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam sağlayan firma, vergi rekortmeni olarak da kent ekonomisine katkı sunuyor. Halil Avcı Şirketler Gurubu, tüm bunların yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerine de önderlik ediyor. Adana’nın İmamoğlu ilçesine Halil Avcı Aile Sağlığı Merkezi, Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’ne Makbule Avcı Salonunu armağan eden hayırsever Halil Avcı’nın gönlünde işitme engelliler ayrı bir yer tutuyor.
Adana’nın 4000 yıllık tarihinden günümüze miras kalan tarihi Tepebağ’da bulunan Bosnalı Salih Efendi Konağı bakımsız harabe bir haldeyken, Halil Avcı tarafından satın alındı. Yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda Adana kent kültürünün çok önemli bir yapısı ayağa kaldırılıp, yıkılmak üzere olan tarihi bir konağın yaşatılması sağlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!