GeriSeyahat Yer gok Japon
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yer gok Japon

Yer gok Japon

En net goruntuyu almak icin Japon mali televizyon kullaniyoruz; en temiz sesi Japon muzik setleri veriyor, en sagliklisi olsun diye Japon cayi iciyoruz; en klas yemek olarak Japon yemegi yiyoruz. En saglam arabalar Japon arabasi diye dusunup, tum paramizi Mazda'lara ve Toyota'lara yatiriyoruz. Bir cogumuz, sadece moda oldugu icin evde Japon mali kimono bozmasi sabahliklar giyiyoruz. Japon modacilarin yaptigi giysileri hayranlikla seyrediyor ve ne kadar yaratici olduklarina dair fikir yurutuyoruz. Kisacasi biz Turkler Japonlari seviyoruz. Sadece biz mi? Tum Avrupa ve Amerika'da Japon istilasina yenik dusmus durumda. Colors Dergisi ‘Japon cilginligi’ sayisi hazirlarken, Cacharel’den Givenchy’e kozmetik dunyasinin liderleri makyajdaki Japon etkisini yansitiyorlar.

Japon yemekleri yapan restoranlara gelince... Yemekleri herkezin agiz tadina uygun olmasa bile inanilmaz revacta. Japonya'dan gelen ve Japon kulturunu yansitan kucuk ev esyalari, artik neredeyse ‘‘her eve lazim’’ haline geldi. Erkekler eslerinden bir ‘‘geysa’’ gibi davranmalarini bekliyorlar. Kisacasi, Japonlar hayatimiza hukmediyorlar. Ustelik onlarin hukumranligi oyle cok kucuk ayrintilarda sakli da degil. En fazla kullandigimiz esyalar, hayatimiza son zamanlarda yon veren aliskanliklar hep Japon'lardan gelme. Biz de Japon istilasinin sebeplerini biraz daha aydinlatmak icin modasi ve trendleri bir yana klasik Japon kulturunu yasatanlara uzandik.

Japon restoranlari

Son yillarda bir alternatif olarak ortaya cikan Japon mutfagi, Turk insani tarafindan buyuk bir ilgiyle karsilandi. Dusuk yag orani iceren saglikli yemekleri ve degisik lezzet anlayisiyla, aslinda bize cok uzak olan bu mutfak, bir trend olarak kabul gordu. Insanlar artik evlerinde davet verdiklerinde Japon yemekleri yapiyorlar. Saglikli ve modern hayatin gereklerini de boylece uyguluyorlar. Disari yemege cikildiginda Japon restoranlarina gidiyorlar. Saglikli beslenip, Japon caylariyla huzur buluyorlar.

Japon modacilari

Artik o kadar cok Japon modaci turedi ki, takip etmek bile zorlasti. Koleksiyonlarinda adeta kendi kulturlerini anlatiyorlar ve dogu ile bati arasinda modadan gecen bir kopru kuruyorlar. Artik Japon modacilari sadece Uzakdogu'da degil, tum dunyada isimlerini duyurdular. Paris ve Milano’da duzenlenen Hazir Giyim Fuarlari’nda genc yetenekler bolumunde sadece Japon modacilarin adi geciyor... Avrupa ve Amerika'da donem donem sergiler acip, Japon kiyafetlerini tanitiyorlar. Ozellikle de kimonolarini... Tarz olarak genelde ‘minyon kisilere’ hitap eden Japon modacilari, kadinlarin da bu kiyafetlere girebilmek adina kilo vermelerine sebep oldular. Hele dogunun gizemini tasiyan kokulari yok mu, iste esas onlarla tanindilar. Kiyafetleri bulmak zor da, kokulari her yerde bulabilirsiniz...

Japon esyasi satan dukkánlar

Evlerimizin de midelerimizden pek farki yok gibi. Sayilari az da olsa, Japon ev esyalari satan yerleri bulup cikartiyoruz ve oralardan kucuk cay takimlari, minyatur biblolar, hepsinin ayri hikayesi olan melekler ve kimonolar aliyoruz. Misafirlerimizi Japon kulturunu anlatan kocaman yastiklar ustune oturtuyoruz ve onlarla Japonlar hakkinda derin sohbetlere daliyoruz. Peki tum bunlari nereden buluyoruz?

Minik Japonya, Sair Nedim Caddesi, Ihlamur Yokusu, Macka

Homestore, Akmerkez, Etiler

Beymen Home, Akmerkez, Etiler

Atakoy, Atrium'un icinde kurulan standlar

False