Yenimahalle'de 7'den 70'e Çerkes buluşması

Güncelleme Tarihi:

Yenimahallede 7den 70e Çerkes buluşması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 11:05

Yenimahalle'de 7'den 70'e Çerkes buluşması

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Çerkes Derneği tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 7'den 70'e Çerkes Şenliği'ne katıldı. Çerkes Derneği halk dansları topluluklarının sahne aldığı etkinlik, Başkentlilere görkemli bir gece yaşattı.
NE BU CUMHURİYETİ YIKTIRACAĞIZ NE BU DEVLETİ BÖLDÜRECEĞİZ
Ankara Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden'in ev sahipliğinde, Kafkas Dernekler Federasyonu Başkanı Yaşar Aslankaya'nın da katıldığı gecede Çerkeslere seslenen Başkan Yaşar “ Sizleri ilçemde ağırlamaktan onur duyuyorum. Çerkesler her zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, bu ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmışlardır. Hiç karamsar olmaya gerek yok. Ne bu cumhuriyeti yıktıracağız. Ne bu devleti böldüreceğiz" diye konuştu.
ELBRUZ BÜYÜLEDİ
Gecede; ulusal ve uluslararası birçok festival ile yurt dışındaki birçok ülkede gösteri yapan dans ekibi 'Elbruz' ve yetişkinler dans ekibi Kazbek performanslarıyla Ankaralıları büyüledi. Öte yandan Elbruz Çocuk ile Elbruz minikler dans grupları da hünerlerini sergiledi. Badin Müzik Grubu ise birbirinden güzel şarkı ve müziklerini çerkesler için söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!