Yeniçağa Gölü Yönetim Planı Taslağının Oluşturulması toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Yeniçağa Gölü Yönetim Planı Taslağının Oluşturulması toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 14:12

Yeniçağa Gölü Yönetim Planı Taslağının Oluşturulması toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU'da ‘Sulak alan Yönetim Planı Eğitim ve Yeniçağa Gölü Yönetim Planı Taslağının Oluşturulması’ konulu toplantıların ilki gerçekleştirildi.

Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü ile Doğa Araştırmaları Derneği arasında geçen Temmuz ayında imzalanan sözleşme ile yürütülen Sulak alan Yönetim Planı Eğitim ve Yeniçağa Gölü Yönetim Planı Taslağının Oluşturulması’ konulu toplantıların ilki gerçekleştirildi. Gazelle Otel'de gerçekleştirilen toplantıya Bolu Vali Yardımcısı ve Yeniçağa Kaymakam Vekili Ünal Coşkun, Yeniçağa Belediye Başkanı Recai Çağlar, Orman ve Su İşleri 9. Bölge Müdürlüğü temsilcileri, Doğa Araştırmaları Derneği temsilcileri katıldı.

3 gün sürecek olan toplantıların ilk gününde açılış konuşmasını yapan Bolu Vali Yardımcısı ve Yeniçağa Kaymakam Vekili Ünal Coşkun, Doğa Araştırmaları Derneği'nin projeye katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle dedi: "Sivil Toplum Kuruluşlarının böyle işlerle ilgilenmelerinden büyük mutluluk duyuyoruz. Ben vali yardımcısı olarak 3 aydır konuyla ilgilenmeye başladım. Bu göl sadece bir estetik görünümden ziyade oradaki insanların ekonomik olarak geçim kapısı aynı zamanda. Bizim devlet olarak çözümümüz kısa vadeli olmadığı sürece de yereldeki insanlar bu gölün bir gün çok mükemmel bir şekilde tasarlanarak dizayn edilmesi ve estetik bir yapıya dönüştürüleceği düşüncesine kapılıp o işlerini yapmaktan kendini geri almasın. İşlerine devam etsin. Böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum."

Proje ile sulak alanların ekolojik ve sosyo-ekonomik fonksiyonlarının, gelecek kuşaklar için korunması amacıyla, iklim değişikliğinin de etkileri göz önünde bulundurularak sürdürülebilir bir yaklaşımın oluşturulması ve uygulanması hedefleniyor. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!