Yeni yıla sağlıklı gözlerle girin

Güncelleme Tarihi:

Yeni yıla sağlıklı gözlerle girin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 13:27

Prof. Dr. Merih Önol, "Bu yıl göz muayenesi olun, yeni yıla sağlıklı gözlerle girin” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Dünyagöz Medikal Direktörü Prof. Dr. Merih Önol, "Yeni yıl, daha sağlıklı beslenmek, fazla kilolardan ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak, düzenli egzersize başlamak için milat kabul edilir. Ancak en hassas organ olan gözler akla bile gelmez. Bu yıl detaylı göz muayenesi olun, yeni yıla sağlıklı gözlerle girin” dedi.
Ankara Dünyagöz Medikal Direktörü Prof. Dr. Merih Önol, yaptığı açıklamada hayatla bağı kuran en önemli duyu organlarından biri olan gözün ihmal edildiğini, oysa düzenli göz muayenesiyle gözde oluşabilecek ciddi göz hastalıkları başlamadan önlenebileceği gibi vücudun başka bir organında gelişen herhangi bir rahatsızlığı da tespitin mümkün olduğunu bildirdi. Göz tansiyonu, şeker hastalığı gibi erken evrede rahatsızlık vermeyen göz hastalıkları detaylı göz muayenesiyle başlangıç aşamasında tespit edildiğini hatırlatan Dr. Önol, gözlerde görme ile ilgili bir şikayet olmasa da yılda bir kez detaylı bir göz muayenesi için zaman ayırmak gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

GÖZLER, SAĞLIĞIN AYNASIDIR

Dr. Önol, göz muayenesinin önemiyle ilgili olarak, “Gözler, kişinin genel sağlık durumu hakkında bilgi verir. Vücuttaki diğer organlardan hiçbiri, atar ve toplar damarların durumu hakkında gözler kadar kolay bilgi veremez. Göz muayenesinde hekimler, göz arkasındaki (retina) kan damarlarını da inceler. Bu damarlar, yüksek kan basıncı, diyabet, kansızlık gibi birçok hastalığın erken teşhisinde ipucu verir. İleride görmeyi olumsuz etkileyebilecek çeşitli hastalıkların erken evrede saptanmasını sağlar” dedi.
Dr. Önol, düzenli göz muayenesiyle, katarakt, glokom, miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları ile yüksek kolesterol, hipertansiyon, damar sertleşmesi gibi sistemik hastalıkların da tespit edilebildiğini söyledi.

SAĞLIKLI GÖZLER İÇİN ÖNERİLER

Nüfusun büyük bir kısmında görme sorunu olduğunun altını çizen Dr. Önol, sağlıklı gözler için şu tavsiyelerde bulundu:
“Yılda bir kez detaylı göz muayenesi yaptırın. UV koruyucu güneş gözlüğünüzü yaz kış kullanın. Zira UV hasarı erken katarakt, makula dejenerasyonu gibi sorunlara yol açabilir. Omega 3, Lutein gibi antioksidanlar içeren besinler ve takviyeler alın. Göz kuruluğu yaşamamak için bulunduğunuz ortamı nemlendirin ve daha az bilgisayar kullanın. Bebeklerinizi 6 aylıktan itibaren göz kontrolünden geçirin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!