Tarkan Güveloğlu

Sarı- turuncu-yeşil formülüyle gençleşin!

13 Ocak 2012
Tüm doğal kozmetikler cildi iyileştirmek için temel unsurlar taşır. Cildi beslemenin yanı sıra, kan dolaşımında ve deri sağlığı üzerinde yararlı etkileri vardır. Doğal güzelleştiriciler, bozuk teniniz birkaç ay sonra yeniden canlılık ve parlaklık kazandırır. Ciltle tamamen uyumlu olan bu dost bitkilerin alerji ve yan etki riski düşüktür.

Biberiyenin yenileyen gücü

Size doğal renklerinden dolayı bu adı verdiğim bir formülle ilgili bilgi vermek istiyorum. Sarı- turuncu-yeşil renkleri taşıyan üç bitkinin özünün mükemmel birlikteliğinden… Bunlardan yaprakları yeşil olan biberiye, kırışık sorunları, cilt temizleme ve cildi yatıştırmak için en faydalı olanlar arasında… Bir kaç damla biberiye uçucu yağını bir-iki damla zeytinyağı ile karıştırın, yüzünüze sürün. 10-15 dakika sonra sakinleştirici etkisini ve derideki parlaklığı fark edeceksiniz. Biberiyedeki asitler ve uçucu yağlar cildi güçlendirmek ve yenilemek için her zaman her kadının elinin altında bulunmalı. Aynı zamanda anti-kırışıklık kremlerin en önemli maddelerinden biridir. Cildi yeniler ve besler... Biberiyenin yapraklarından elde edilen bazı karışımlar, yaralar ve kesiklerin giderilmesinde kullanılıyordu eskiden... Şimdilerde, vurguladığım gibi kozmetiğin değerli bir maddesi. Biberiye özünün yer aldığı kremler düzenli kullanımda kırışık görünümünün düzelmesine ve cilt lekelerinin azalmasına yardımcı oluyor.

Cildin ihtiyacı olan özel maddeler onlarda

Uzun yılların tecrübesiyle, biberiyenin saf bitki özlerine portakal kabuğunun ve limon kabuğunun uçucu yağının eklenmesiyle elde edilen karışımın cilt yaşlanmasına karşı etkili olduğunu tespit ettik. Portakal özü, cildi kaldırarak, gerginleştirirken etkisiyle daha genç ve yumuşak bir görünüm kazandırıyor. Limon kabuğundan elde edilen uçucu yağı ise, yağlı ve bozuk ciltlerin bakımı için adeta bir nimet. Portakal ve limondaki özler, tabiatın gücüne inananlara bir armağan. Tabiat kadınlara her tür sorun için her bir bitkisiyle farklı bir çözüm sundu asırlardır ve bugün bunu yeniden keşfedenler, olumlu sonuçlarına tanık oluyor. Cildin ihtiyacı olan özel yağlar içeren portakal ve limonun kabuğundaki çok faydalı maddeler, biberiye özü ile buluştuğunda işte size sarı-turuncu-yeşil gençlik formülü!

Parlayan ve kırışıksız bir cilt

Portakal, limon ve biberiyenin uçucu yağları bir araya geldiğinde lekeler, akne izleri, sarkma ve kırışıklıklar gibi onlarca insanın derdi olan sorunlara meydan okuyor... Uzun uğraşlardan sonra elde ettiğimiz bu doğal bakım formülü, doğanın iyileştirici gücünün, insana dost yönünün güzel bir kanıtı oldu. Nasıl kullanacağınıza gelince; akşamları yüzünüzü ılıklaştırdığınız bir su ile yıkayıp, bu kremi parmak ucuyla masaj yaparak sürüp, iki ay bunu devam ettirdiğinizde, ödülünüz parlayan ve kırışıksız bir cilt olacak. (Boyuna da kullanın) Yüz derininiz onarılacak ve aynı zamanda korunacak.

Yazının Devamını Oku

Ağır makyajla yaşlanan genç kadınlar!

26 Ekim 2011
Sağlık, güzellik ve bakımlı bir görünüm içsel bir zorunluluk değil, aynı zamanda bir sorumluluk. Gerçek şu ki, genellikle hayatımızın her alanında dış görünüm, başarıyı belirleyen bir unsur. Güzellik, oldukça göreceli bir terim. Ve her zaman sağlıklı bir yaşam tarzı ile el ele gider.

Birçok kadın makyaj ile ilgili aşırı alışveriş yapıyor. Ve güzelliğini makyajla "destekliyor". En büyük hata burada. Tamamen güzel ve modaya uygun giyinmiş olmaya para harcamak kadar, cilde ve bedene özel bakım uygulamayı ihmal ediyorlar. Bakımlı cildi ve formda bir bedeni gençken korumaya almalı. Özellikle başlangıç olarak yaşın ilerlemesini beklemeyip, geleceğe yatırım yapmalı. Cilt bakımı ve kırışıklıklar, sivilce, leke gibi problemleri çözme konusunda, makyaj malzemesi seçimindeki hassasiyet gösterilmediğini bildiğim için bu konuda yazmayı düşündüm. Çünkü bir bakıyorsunuz ağır bir fondötenle sivilcelerin ve lekelerin üzeri kapatılıyor. Oysa o ürünlere verilen parayı ve harcanan zamanın az bir bölümünü ayırmak şahane bir cilt yaratabilir. Işıltılı bir yüz teniyle daha da ilgi çekersiniz.

Cilt tahrişe ve alerjiye eğilimli hale geliyor

Bazı cilt problemlerinin tedavisi zor fakat bu alanda geniş bir yelpazede doğal ürün mevcut. Çoğu bitki bileşikleri içeren uygulamaların olumlu sonuçlar verdiği deneyimlerle ortada. Otlar ve bitkisel bakım ürünleri kullanımının çok eski çağlara dayalı uzun bir geleneği var. Artık doğal olanı denemeli, bitkisel preparatlarla bakıma yönelmelisiniz. Doğa, olması gerektiği ve işe yaradığı için bunları insanlara sundu. Dış yaşam koşullarından dolayı giderek cilt hassaslaşıyor, tahrişe ve alerjiye eğilimli hale geliyor. Fakat bunun nedeni sadece su ve hava kirliliği değil aynı zamanda kötü seçilmiş boyalar ve ağır yapılan makyajlar". Yapay katkı maddeleri ve koruyucular içeren bu malzemelerin cilde zarar verdiğini unutmayın. Bunlar, gözenekleri tıkıyor, cildin nefes alıp vermesini engelliyor. Ve ciltte siyah nokta üretmek üzere zemin oluşturuyor.

Bitkisel yollar derideki tahribatı giderir

Medyada aşırı miktarlarda kozmetik makyaj ürünü reklamı bolluğu var. Onlara büyük paralar döküp, güzelliği satın alamazsınız. Sadece görüntüyü geçici olarak kurtarırsınız. Özellikle de genç kadınların bu tür malzemelerin kullanımında çok dikkatli olmasını tavsiye ederiz. "Zararın neresinden dönülse kardır" sözünü anımsayın ve yavaş yavaş doğal ürünlere yönelerek makyajın olumsuz etkilerinden uzaklaşın. Başlangıç aşamasında öncelikle mutlaka gece makyajınızı temizleme alışkanlığını geliştirmek lazım. Onları bitkisel yollarla silerseniz, derinin tahribatı daha hızlı giderilir. (Bu konuda size her türlü desteği sağlıyoruz. Bu köşede eski yazılarıma ulaşarak daha önce yazdığım "Doğal otlarla cilt temizleme losyonları" yazımdan yararlanabilir, ayrıca doğal bakımda danışmanlığını yaptığım Latilia'nın 0 216 485 49 77 telefonundan ücretsiz destek alabilirsiniz)

Yazının Devamını Oku

Nanenin güzelliğe etkisi

17 Ağustos 2011
Kozmetikte, otlardan yararlanmak önemli. Doğal otlar, iyileştirici güçleri bulunmasının yanı sıra güzellikte de etkililer. Bu yöntemler, cildi beslemek ve güzel cildi korumak için çok faydalı. Nane, çok kullanılan bitkilerden biri. Hoş kokusuyla biliniyor ve sayısız faydaları ile herkesin mutfağının bir köşesinde yer alıyor.

Ama kaç kişi nanenin güzellikte kullanıldığını biliyor? Yapraklarında bulunan mentol, kan dolaşımını artırıyor ve kan damarlarını güçlendiriyor. Hücrelerdeki toksinlerin birikimini engelliyor. Cilt bakımı için nane kullanımı oldukça önem taşıyor. Yağlı ve karma ciltler için nane özü oldukça faydalı. Cildinizi güzelleştirmesi için naneyi nasıl kullanabilirsiniz? Bunlardan söz etmek istiyorum.

Yağlı - karma ciltler için nane losyonu

Nane cildi hem temizler hem güçlendirir. Bu yüzden yağlı - karma ciltler için iyi bir doğal ürün. 2-3 yemek kaşığı taze veya kuru nane yaprakları üzerine 200 ml sıcak su dökün. Üstünü kapayın ve 20-30 dakika sonra süzün. Her gün bu losyon ile cildinizi silin.

Nane yaprağı cildi sıkıştırır

Yazının Devamını Oku

Cilde gençlik veren doğal bakım kürleri

13 Ağustos 2011
Gözler, boyun ve dekolte bölgesi dikkat çekmek için bir ölçüdür. İlerleyen yaşlarda her kadının, bu bölgelerdeki sarkma, kırışıklık ve deformasyonlara karşı doğal çözümler için, evde kendine yarım saat bakım ayırması yeterlidir.

Er ya da geç, kadınlar bazı fiziksel değişikliklerle karşılaşıyorlar. Yaşla birlikte gelen deformasyonların yanı sıra, bakımsızlık kadını olduğundan da yaşlı gösteriyor. Cilt bozukluklarında yetersiz beslenmenin deriye çok zararlı olduğu ve kontrolsüz diyetlerin cildin bir numaralı düşmanı olduğunu da unutmamak gerekir. Ayrıca hızlı kilo kaybından kesinlikle kaçınmalısınız. Peki bütün bunlara doğal çözüm olarak neler yapabilirsiniz?

Sizlerden gelen hiçbir telefon ve maili yanıtsız bırakmıyoruz. Doğal şifa yollarını sorabilir, cilt sorunlarınızla, doğal kozmetikle ilgili çözümler hakkında bilgi alabilirsiniz...

Doğal bakım kürleri için tıklayın!

Herbalist Tarkan Güveloğlu

Yazının Devamını Oku

Çay ağacı yağının büyülü etkisi

13 Mayıs 2011
Yeşil, doğal ve bitkisel. Çağımızın üç önemi kavramı. İnsanın yaşamına en büyük destek olan doğal müttefikler. Bunları bir çok kez tanıttık. Ama çay ağacı yağından bahsetmedim. Çay Ağacı ile bazı popüler bitkilerle yapabileceğiniz neler var?

Stres, yorgunluk, somatik sorunlar, sağlıksız çevre koşulları ciltleri çok bozuyor.Parlak bir cilt kazanmak ve dış koşulların olumsuz etkileri en aza indirmek istiyorsanız şimdi bitkilerde yeni bir trend olan çay ağacı çok etkili.. Bu ağaç neredeyse büyülü bir doğal araç.

Çay ağacı, Avustralya'da yetişir. Avustralya yerlileri bu bitkinin yapraklarının şifa verici yönünün keşfetmişler. Daha çok, çay ağacının iyileştirici özelliklerinden yararlanmışlar. Bu ülkede günümüzde neredeyse her evde kullanılan bir bitkidir. Mantar ve bakterileri öldürdüğü için doğal bir antibiyotik olarak kullanılır.

Cildinizdeki lekeleri ve fazla yağlanmayı, kaynağını doğadan alan, cildi kurutmadan bir hafta içinde gözle görülür sonuçlar veren çay ağacı yağı ile onarın. Gözeneklerin sıkılaşmasına, lekelerin ve siyah noktaların görünümünün azalmasına yardımcı olur.

Çay ağacı yağını aynı zamanda akne izlerinde de kullanabilirsiniz. İz olan bölgeyi yağlayın. Birkaç gün kullanımdan sonra aknenin tahriş ettiği izlerin ve kızarıklıkların bulunduğu bölgede farkları göreceksiniz.

Yazının Devamını Oku

Saçkıran probleminde bitkisel çözüm

18 Ocak 2011
Kadınlarda, estetik kaygılar dolayısıyla çok daha fazla sorun yaratan saçkıran, stres nedeniyle oluşabildiği gibi çocuk doğurma, emzirme gibi durumlarda da ortaya çıkabiliyor.

Saçlı deri görünümünde yuvarlak şekillerde saç kaybı halk arasında "saçkıran" olarak adlandırılır. Tıp dilinde "alopesi areata" olarak bilinen bu hastalığa neden birçok faktör var. Doğuştan yatkınlık, çeşitli hastalıklar ve stres bu faktörlerden birkaçı. Tersi durumda hastalığın kendisi de stres yaratabiliyor. Çünkü fiziki görünümdeki olumsuz her değişiklik, yaşam içinde bir gerilim kaynağı haline dönüşebiliyor.

Kadınlarda, estetik kaygılar dolayısıyla çok daha fazla sorun yaratan saçkıran, stres nedeniyle oluşabildiği gibi çocuk doğurma, emzirme gibi durumlarda da ortaya çıkabiliyor.

Kadınlar için saç yüze anlam katan bir şey. Parlaklık, dolgun görüntü gibi özellikleri elde etmek için kadınlar neredeyse servet ödüyor. Saçta saçkıran gibi ciddi sorunlar söz konusu olduğunda, özellikle gençler bunun üzüntüsünü daha fazla yaşayıp, takıntı haline getirebiliyor. Genç bir insanın saçında oluşan saçkıran, imaja olumsuz etki yaptığı için bu yönüyle de ciddi bir problem teşkil ediyor.

Sihirli formül

Yazının Devamını Oku

Isırgan saçı uzatır, mango kırışıklıkları giderir!

11 Ekim 2010
El değmemiş hali ile en iyi güzellik uzmanı olan doğada yetişen, bazı doğal meyve ve ürünlerin yer aldığı kremler veya evde kendi yapacağınız maskeler, uygulamalar, özü itibarıyla cildi sıkılaştırarak, yaşınızdan daha genç görünmenizi sağlar.

Doğadan gelen gençlik ısırganda

Isırgan, cildi elastiki ve daha pırıltılı hale getiren özelliği ile şimdilerde kadınların en değerli doğal kozmetiği oldu. Isırgan tohumlarından elde edilen yağ adeta gençlik aşısı gibidir. Cilde sürüldüğünde derhal emilir, düzenli kullanıldığında ise taze bir doku oluşturur. Bazı fiziksel sorunlarda iyileştirici yönleri ile bir 'yeşil altın'dır ısırgan...

Yaşlanmaya karşı etkili olan bu bitki içinde antioksidanlar, mineraller ve vitaminler mevcut. Cildi uyaran, hücreleri yenileyen bir özelliği var. Bizim bu konuda yaptığımız bir çalışma bulunuyor: Doğal anti-kırışıklık etkisi bulunan bu bitkinin tohumlarından elde ettiğimiz sıvı, AHA maddesi içerdiği için, düzenli kullanımda çok olumlu gençleştirici sonuçlar kazandırıyor. Güzellik sektöründe birçok doğal kremin özünde ne var diye araştırırsanız, içinde ısırgan özü veya yağı olduğunu göreceksiniz.

Isırganın yağı veya bitkisinin suyunu kullanırsanız, pahalı şampuanlara almanıza gerek kalmayacak. Tohumundan elde edilen birkaç damla yağı ile saça 15 gün boyunca yaptığınız masaj, hem dökülmeleri önler, hem uzatır hem de parlak hale getirir. Fakat nerede ve nasıl üretildiği önemlidir. Soğuk sıkım olarak elde edilmiş olmasına ve üretiminde ekolojik yöntemlerin kullanıldığına dikkat edin.

Yazının Devamını Oku

Doğal otlarla cilt temizleme losyonları

2 Ağustos 2010
Ihlamur, karahindiba, papatya, adaçayı, at kuyruğu, nane gibi otlarla evde yapacağınız losyonlar, hem cilde kadife gibi parlaklık sağlayan, hem de kırışıkları zamanla azaltan mükemmel birer doğal toniktir.

Her gün temizlenen ciltte sorunlar kolay kolay barınmaz. Fakat hem cildi temizleyeyim hem de kırışıklıklara karşı mücadele edeyim diyorsanız, formülün doğada olduğunu belirtelim. Porselen görünümlü bir cilt elde etmek istiyorsanız, şifalı otların bu özelliğine göz atın. Yalnız kullanacağınız otların Anadolu'nun saf ve temiz topraklarından toplanmış olması gerekmektedir. Egzoz gazlarının olmadığı yerlerden elde edilmeli ve usülüne uygun olarak kurutulmuş özellikteki bitkiler tercih edilmelidir. (Zamanında toplanmış ve doğru biçimde kurutulmuş şifalı bitkilere nasıl ulaşacağınızı öğrenmek için maille danışabilirsiniz.)

Doğal tonikleri nasıl hazırlayabilirsiniz?

-Ihlamur, papatya, adaçayı ve at kuyruğunu kaynamış suya atın. Bir kaba hepsinden birer tutam koyun. Üstünü kapatıp, 30 dakika demlenmesini bekleyin. Bu karışımın suyu da cildinize parlaklık sağlayan, kırışıkları zamanla azaltan mükemmel bir doğal toniktir.

-Birer tutam (Bir tepeleme dolu çorba kaşığı) adaçayı yapraklarını ve ıhlamur çiçeklerini kaynatın, soğutun. Sabahları yüz ve boynu bu su ile silerseniz zamanla kırışıklıklar azalır.

Yazının Devamını Oku