İdil Yazar

Dondurma Severler Buraya!

24 Haziran 2017
Sizi bilmem ama bence sadece kahvaltının değil; dondurmanın da mutlulukla bir ilgisi olmalı! 

Ben kış aylarında dondurmayı asla aldatmam mesela...

Dört mevsim buzluğumdan dondurma eksik olmaz!

Dondurma suçluluk hissettirmeyen tatlı kaçamağımdır benim. 

Çat kapı misafir geldiğinde hayat kurtarıcım…

Bir de dondurma çok mutlu eder beni, bir anda çocukluğuma götürür… 

Benim gibi “dondurmasız asla!” diyenler için bugün nefis içecek tarifleri hazırladım. Bu sıcak havalarda anında içinizi ferahlatacak, lezzetleriyle sizi cezbedecek pratik milkshake’ler. Bu arada sıcak havalar demişken; dondurma tüketimindeki en önemli şeyin, hijyenik şartlarda üretilen ve uygun koşullarda soğuk zinciri kırılmadan saklanan ambalajlı dondurmaların tercih edilmesi olduğunu söylemekte de fayda var. Özellikle çocuklar için paketli dondurma ilk tercih olmalı. 

Şimdiden afiyet olsun!

Yazının Devamını Oku

Yemek Birleştirir!

18 Haziran 2017
Aynı sofrayı paylaşmak, iletişimi güçlendirir, bağ oluşturur ve insanları bir araya getirir! Her zaman söylerim; birbirinden en farklı insanlar bile güzel bir yemeğin ardından ortak noktada buluşabilir, anlaşabilir.

Yemeğin birleştiren gücünü en güzel değerlendiren arkadaşlarımdan biri kuşkusuz Burak Kan. Siz Burak’ı büyük ihtimalle “Gurukafa” olarak tanıyorsunuz. Eğer tanımıyorsanız, hemen instagram ve youtube’a girip @gurukafa hesabını takibe almanızı tavsiye ederim. Burak, “Beni öldürmeyen şey beni doyurur” diyor ve yediklerini, gördüklerini, tavsiyelerini takipçileriyle paylaşıyor.  

Gurukafa gibi sosyal medya gezginlerinin programları çok yoğun olur. Yeni açılan restoranlar, 5 yıldızlı oteller neredeyse her akşam birbirinden şık yemeklere davet eder… Ancak Gurukafa geçen sene iftarda "otel otel gezmeyeceğim" diyor ve Ramazan ayı için müthiş bir program yapıyor. 

Burak 2 senedir, her iftar yemeğinde başka bir öğrenci evine gidiyor, birlikte nefis yemekler yapıyor ve aynı sofrayı paylaşıyorlar.

Bir bakıyorsunuz Burak Bursa’da, ertesi gün bakıyorsunuz Urla’da bir yer sofrasında, derken Beylikdüzü’nde, Tekirdağ’da… Kısacası Gurukafa her iftar Türkiye’nin farklı bir yerinde! 

Evler, şehirler her gün değişiyor ancak, Burak’ın paylaştığı her fotoğrafta pırıl pırıl gençler, harıl harıl hazırlanan nefis yemekler ve birlikte keyfi çıkartılan harika bir iftar sofrası aynı kalıyor.

Hal böyle olunca, ben de Gurukafa’yla buluşup, bu projenin detaylarını sordum, tabi katılmak isteyenler için, nasıl katılabileceklerini de öğrendim. 

İftarda Sizdeyiz fikri nereden çıktı?

Yazının Devamını Oku

Pratik Sahur Tarifleri

17 Haziran 2017
Geçen hafta sizlere sahur tarifleri için söz vermiştim. Sahurda uzun süre tok tutacak, besleyici, ancak aynı zamanda da hafif gıdalar tüketmek çok önemli. Ben de bügün sizlerle sahur sofralarınız için mutlaka bilmeniz gereken üç farklı tarifimi paylaşacağım.

Yarın yine beklerim!

 

Yumurtalı, Yulaflı Muffin

 

4 adet Yumurta

4 yemek kaşığı Yulaf Unu

2 yemek kaşığı Süt

3 dal Taze Soğan

Yazının Devamını Oku

İftar Menülerine Devam!

11 Haziran 2017
Bugün sizlerle oldukça pratik ama bir o kadar da lezzetli bir iftar menüsü paylaşacağım. Haftaya da biraz sahur tarifleri paylaşalım mı, ne dersiniz?

UN ÇORBASI

Malzemeler:

1 litre et suyu

1 kahve fincanı un

3 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tereyağı

Adımlar:

Yazının Devamını Oku

Pidesiz Asla!

10 Haziran 2017
Ramazan ayının en güzel lezzetlerinden biridir kuşkusuz Ramazan Pidesi.... Kokusuyla insanı mest eder, sırf eski kaşarla buluştuğunda bile çoğu yemeğe on basar.

Bu lezzetin tadına tam anlamıyla doymak için bir kere de evde yapmanızı tavsiye ederim. Pideleri önceden hazırlayıp, iftara 20 dakika kala fırına atarsanız, orucunuzu çıtır çıtır ev yapımı pideniz ile açabilirsiniz! 

Şimdiden afiyet olsun!

RAMAZAN PİDESİ NASIL YAPILIR?

Malzemeler:

4 yemek kaşığı Sıvıyağ

Bir paket hazır Maya

2 su bardağı Süt

1/2 tatlı kaşığı Şeker

Yazının Devamını Oku

Hafif bir menü ve nefis bir tatlı!

4 Haziran 2017
Hiç değişmez bir kuralım var; eğer akşam yemeğinden sonra tatlı yiyeceksem, öncesini mümkün olduğunca hafif tutmaya çalışıyorum.

Genelde iftar sofralarında bu kuralın tam tersi uygulanır; geleneksel lezzetlerin ardından hafif, sütlü tatlılar servis edilir. Ama benim gibi tatlı severler için bugünlük kuralları bozalım! Pratik ve hafif bir yemeğin ardından güzel bir profiterol keyfi yapalım.

Tarifler aşağıda, haftaya yine beklerim!

KUŞKONMAZ ÇORBASI

Malzemeler:

500 gram Kuşkonmaz

6-7 adet Arpacık Soğan

1 adet Kereviz Sapı

1/2 Limon Suyu

Yazının Devamını Oku

Hafif ve lezzetli bir iftar menüsü

3 Haziran 2017
Bugün sizlerle oldukça hafif ve lezzetli bir iftar menüsü paylaşacağım. Tariflerimi denerseniz, fotoğraflarını benimle paylaşmayı lütfen unutmayın! 

Domates Çorbası

Hazır mevsimindeyken, domatesi bol bol tüketmek lazım. Ben çorbasını yaparken, domatesi önceden közlüyorum. Müthiş bir lezzet katıyor.

Malzemeler:

500 gram Domates

250 ml Sebze Suyu

2 dal Kekik

2 dilim Tost Ekmeği

Yazının Devamını Oku

Hayatı BÜYÜK Yaşamak

28 Mayıs 2017
Dün akşam Akatlar Kültür Merkezinde, Zeynep Oral için düzenlenen Ustalara Saygı gecesindeydim. Fazıl Say’ın müthiş performansıyla başlayan gece; Gülriz Sururi, Ali Poyrazoğlu, Ali Sirmen gibi çok değerli isimlerin konuşmalarıyla devam etti. Gecede Zeynep Hanım’ın fotoğraf arşivi karıştırıldı, çok kıymetli anılar paylaşıldı.

Bu kadar cesur, bilgili ve üretken sanatçı ve gazetecilerle aynı havayı solumak, tecrübelerini dinlemek benim için muazzam bir tecrübe oldu. Hayatı büyük yaşamak gerektiğini fark ettim. Anlamlı bir hayat için; araştırmanın, öğrenmenin ve bildiklerimizi paylaşmanın şart olduğunu bir kere daha anladım.

“Ustalara Saygı” geceleri, Beşiktaş Belediyesi tarafından organize ediliyor. Takip etmenizi ve fırsat buldukça gitmenizi şiddetle tavsiye ederim. İnanın bizim neslin, Ustalardan öğrenecek çok şeyi var!

Size Ramazan Ayı boyunca menü sözü vermiştim. Günün menüsü oldukça pratik ancak bir o kadar da lezzetli. Şimdiden afiyet olsun!

DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler:

250 gram Kuzu Gerdan

1,5 lt Su

Yazının Devamını Oku