Elif Erkin

#KadınOlmasa Hiçbir Güzellik Olmazdı

7 Mart 2019
Kadın olmak zordur. Zor olmasına rağmen de her açıdan çok güzeldir.

Çünkü kadın elinin değdiği her şeyi güzelleştirebilme yeteneğine doğuştan sahiptir.
Zira kadın güzelliğin ta kendisidir.
Güçlü bir o kadar da kırılgandır kadın.

Yapılan tüm çalışmalar kadının erkeklere göre daha zor kilo verdiğini, kronik hastalıklar ve depresyon gibi psikolojik durumlara daha yatkın olduğunu çevresel etmenlerden daha çabuk etkilendiğini göstermektedir

Kadın olmak yürüdüğü her yola çiçekler bırakmaktır.
Dünyayı değiştirmenin ilk kıvılcımıdır kadın.
Yarınlarımız bugün ki kadınların elindedir.

Sağlık düzeyi yüksek bireyler yetiştirmenin ve toplum sağlığını iyileştirmenin ilk yolu ailede ki kadının eğitilmesidir. . Çünkü kadın hem eşini hem çocuğunu eğiterek tüm toplumu değiştirebilir.

Yazının Devamını Oku

Kalıcı Kilo Vermenin 12 Altın Kuralı

5 Mart 2018
Hava ısınmaya, kıyafetler incelmeye başladıkça hemen herkesi bir telaş sarar. Yaza kadar verilmesi gereken kilolar düşünülür, konuşulur. Uzman Diyetisyen Elif Erkin, kalıcı kilo vermenin 12 altın kuralını anlattı.

Daha uzun süren akşam saatleri, soğuk nedeniyle azalan sosyal hayat ve hareket, beslenme düzenindeki değişiklikler ve özellikle daha sık tüketilen tatlı gıdalar, kıyafetle fazla kiloların daha kolay kamufle edilmesi gibi pek çok nedenle kış aylarında alınan kilolar fark edilmez ya da pek umursanmaz.

Harekete geçmeyi son ana bırakanlar ise moda diyetler ile ya sağlıklılarını bozarlar ya da kalıcı olmayan kayıplar ve daha fazlası alınan kilolar ile uğraşıp dururlar.

Mart, Nisan, Mayıs…

Yaza kendinizi ve vücudunuzu hazırlamak için harika aylardır. Metabolizmanızı hiç yormadan, aç kalmadan, biraz da sağlıklı alışkanlıkları hayatınıza katarak yaza fit girmeniz mümkün. Her ay en az 2-4 kg verseniz, yazı 6-12 kg daha zayıf karşılamış olursunuz.
O halde yaz aylarına hazırlık için yapacağınız altın kuralları sıralayalım.

1. Güne kahvaltı ile başla, metabolizmanı hızlandır.

Kahvaltının önemini bilmeyen, duymayan kalmadı. Ancak yine de yapılan en büyük hatalardan bir tanesi zaman ya da iştah nedeniyle hep atlanan, günün en önemli, öğünüdür. Uyandıktan sonra ki bir saat içerisinde kahvaltı yapmanız metabolizmanızın hızını arttıran en önemli adımdır. Zaman problemi olanlar daha pratik, iştah problemi olanlar ise hafif seçenekleri tercih edebilirler.

2. Öğün atlamayın, sık sık beslenin.

Yazının Devamını Oku