Duygu Sedefoğlu

Çocuklar için podyuma!

26 Ekim 2016
Bu haftaki röportaj konuğum Çukurova Giad Kadın Platformu Kurucusu Zehra Sakarya… Çukurova Genç İşadamları Derneği’nin çatısı altında 2012 yılında kurulan bir platform ve dernek üyelerinin eşleri bu platformda bir araya gelip çok güzel etkinliklere imza atıyorlar.

 

Fotoğraf: Halil Can Öndemir (DHA)

Yani Çukurova Giad Başkanı Ömer Faruk Sakarya ekonomiye can verirken eşi Zehra Sakarya’da yüreklere dokunuyor.

 

Mesela Sevgi Evleri’nde kalan çocukların yüreklerine dokunuyorlar, Rehabilitasyon merkezinde kalan genç kızların yüreklerine dokunuyorlar… Huzurevlerinde kalan yaşlılarla zaman geçirip onların yüreklerine dokunuyorlar… Onlarla hem zaman geçirip hem de ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorlar. Ve bunları yaparken de hazıra konmayıp kendi emekleriyle bir şeyler yapıp kazanıyorlar ve elde edilen gelirle işlerini görüyorlar.

 

Şimdi de  kişisel marka, stil ve imaj uzmanı Rüzgâr Mira Okan’ı Adana’ya davet edip “Kadın ve Moda” konulu bir konferans düzenlediler… Kadınlar bu bilgileri alırken geliri de Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölümü’ne gidecek… Organizasyonun sunuculuğunu da Oyuncu, Sunucu Yeliz Doğramacılar Arman yapacak…

 

Yazının Devamını Oku

Mersin'de AMATEM

10 Ekim 2016
İnsan bu binanın içinde gezerken hepsini bir arada görünce daha çok dua ediyor... Allah kimseyi bu maddelerle tanıştırmasın, yaşatmasın…Çok güzel bir merkez yapmışlar. Mis gibi! Sosyal alanları kocaman... İçerisinde yok yok! Spordan, sanat atölyelerine kadar içerisinde bir sürü yapılacak şey var.

 Fotoğraf: Mustafa ERCAN (DHA)

 

Mersin’de AMATEM…

 

Bu haftaki röportaj konuğum Psikiyatrist Oğuzhan Doğan… Konumuz Madde bağımlılığı… Mekânımız da Mersin’in Yenişehir İlçesi’nde yeni açılan Alkol ve Madde Bağımlılığı Merkezi (AMATEM)

 

İnsan bu binanın içinde gezerken hepsini bir arada görünce daha çok dua ediyor... Allah kimseyi bu maddelerle tanıştırmasın, yaşatmasın…

 

Yazının Devamını Oku

“Kapıyı kapatın, adet böyle”

26 Eylül 2016
Her genç kızın hayalidir derler ya hani, Down Sendromlu Yeşim için de en büyük hayaldi gelinlik giymek… Yeşim Menendiz dünya tatlısı bir o kadar da zeki bir kız… 24 yaşında… Ve geçtiğimiz Çarşamba akşamı İnci Otel’de o hayali gerçekleşti. Dünyanın ennnn güzel gelini oldu!

 Fotoğraf: Sude UÇAROĞLU (DHA)

 Her genç kızın hayalidir derler ya hani, Down Sendromlu Yeşim için de en büyük hayaldi gelinlik giymek… Yeşim Menendiz dünya tatlısı bir o kadar da zeki bir kız… 24 yaşında… Ve geçtiğimiz Çarşamba akşamı İnci Otel’de o hayali gerçekleşti. Dünyanın ennnn güzel gelini oldu!

 

Düğün günü hazırlanacağı güzellik merkezinde buluştuk… Ona özel bir oda vermiş Pink Slim Güzellik Merkezi’nin sahibi. Hazırlık sürecinde bir eli benim elimde, diğer eli midesinde. Belli ki midede kelebekler uçuşup duruyordu!

 

Bir gelin nasıl hazırlanıyorsa özenle hazırladılar Yeşim’i ve bir gelin hazırlık aşamasında nasıl kaprisliyse aynen öyle de kaprisliydi Yeşim ama hepimizi gülücüklere boğarak!

 

“Gelinliğimi giyeceğim ama hemen çıkmam bak! Adet var, kapıyı kapatın!” dedi durdu… Ablası Yeliz geldi, “Önce Eve gideceğiz” dedi. “Hayatta gitmem ben otele gideceğim, akşam olsun hadi!” dedi durdu…

Yazının Devamını Oku

“Bağışçının şartı bizim için talimattır…”

21 Eylül 2016
“Milletten aldığımızı milletimizle paylaşmamız gerekiyordu ve paylaştık…”

Bu haftaki röportaj konuğum Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı… Konumuz kurban bağışları…

 

Günler öncesinden yapılan bayram alışverişleri sonrası bayram sabahını iple çeken çocukluk geçirdik, hala bu geleneklerin devam ettiğini bilerek yaşamak gerçekten büyük mutluluk… Bu röportaj sayesinde de işte o geleneklerin hala yaşadığını öğrendim… Kızılay’a bu sene her sene olduğundan daha fazla kurban bağışı yapılmış…

 

Ramazan Saygılı büyük bir gururla bağışları anlattı ve Kızılay Adana Şubesi olarak kan bağış oranının Türkiye’de kaçıncı sırada olduğunu…

 

Kimlerin Kızılay’a destek verdiğini ve ihtiyaçları konuştuk… Mesela şimdi Kuzey Adana’da kan bağışlarının yapılacağı bir yere ihtiyaç var ve bunun içinde yeni bağışçılara…

Yazının Devamını Oku

Rüya’nın Çiftliği

5 Eylül 2016
“Değişime önce kendimden başladım…”Bu haftaki röportaj konuğum acayip tatlı bir kız, bıcır bıcır… Taş çatlasın 19’dur diye düşünüyordum, 89’lu çıktı… Yine de çok büyük sayılmaz… Hele de giriştiği iş kocamanken!

Hayallerini gerçekleştiren insanlara bayılıyorummm!  Tek hedef, tek yol… Sonra hayatlar kalp kalp… Ve O’nunkisi kendi hayatında da adı gibi; Rüya!

 

Rüya Karabucak… Zamanı mutfakta geçiyor çünkü yemek yapmaya bayılıyor. Çocukken mutfağa merak salıyor, büyüyor vazgeçemiyor, İstanbul’dan Adana’ya gelip dedesinin çiftliğinde kendine küçük bir hobi bahçesi yapıyor. Ekip, biçiyor, pişiriyor… Sonra bu iş büyüyor, büyüyor ve “Bir kutu sağlık” sloganıyla “City Chef”i kuruyor.

 

Buyurun Rüya’yı beraber tanıyalım…

 

 

Yazının Devamını Oku

JCI Adana Şubesi’nin 20. Yılı…

15 Ağustos 2016
Bu haftaki röportaj konuğum Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) Başkanı Alkan Sönmez… Dönem boyunca yapacakları projeler hakkında konuştuk… Gelecek dönem Başkanı Avukat Selahattin Yakın ile tanıştık…

Başkan Alkan Sönmez, 2012’den bu yana JCI’de aktif bir şekilde devam ediyor… JCI Adana Şubesi’nin 20. Yılına denk gelen başkanlık görevinde de haliyle iyice titizleniyor… Ve sadece gelecek dönem için değil geçmiş dönemlerde yapılmış projeleri de unutmadan iyileştirmelerle devam ediyorlar. 

Buyurun beraber okuyalım…  

Biraz sizi tanıyalım Alkan Sönmez kimdir?

1986 Adana doğumluyum. İlköğretim ve liseyi Adana’da tamamladıktan sonra Mersin Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Lisans Bölümüne girdim. 2008 yılında İsveç Boras Üniversitesinde Erasmus öğrenci değişimi programı dahilinde mühendislik eğitimi aldım ve 2009 yılında Mersin Üniversitesi’nden mezun oldum.2015 yılında Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Anabilim dalında Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. Farklı sivil toplum kuruluşlarında bulundum. Profesyonel kariyerime kamu sektöründe Çevre Yüksek Mühendisi devam ediyorum. Evliyim ve dünyalar tatlısı bir kız çocuk babasıyım. Müzisyen bir ailemiz var ben de bağlama ve yan flüte meraklıyım, amatör olarak ilgileniyorum. 

JCI ile ne zaman nasıl tanıştınız?

2012 yılında üye oldum. Direktörlük, proje komite üyeliği gibi farklı görevlerde bulundum ve birçok Ulusal ve Uluslar arası organizasyonlara ve eğitimlere katıldım. 2014 yılında Yönetim Kurulu üyeliği, 2015 yılında Baş Başkan Yardımcılığı yaptım ve 2016 yılında da Başkanlık görevimi gururla yerine getiriyorum.      

Yazının Devamını Oku

Yaşlı Yaşam Merkezi

8 Ağustos 2016
Bu haftaki röportaj konuğum Prof. Dr. Aynur Özge…  Aslında nasıl bir başlık atılır bu yazıya bilemiyor insan…

Fotoğraf: İbrahim MAŞE (DHA)

 

Öyle bir yerde röportaj yaptık ki, inşaatın içinde tam da tepemizde 40 derece güneş varken klimasız ortamda… Ama ortada yapılan o kadar güzel bir iş var ki insan hiçbirine takılmıyor… Hele de o güzel yaşlılarımızın bu ortamda mutlu mesut yaşayacağını düşününce hiç takılmıyor.

 

Burası Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi “Yaşlı Yaşam Merkezi” Aynur Hocanın ekiple beraber kolları sıvayıp işe giriştiği bir yer… Alzheimer hastası olan yaşlılarımızın aktif olabileceği, sohbet edebileceği, kaliteli zaman geçirebileceği bir merkez ve Türkiye’de bir ilk! Sadece bağışlarla 3 yıl 3 ay gibi bir sürede bitme aşamasına gelmiş.

 

Aynur Hoca bu merkezi o kadar güzel içten anlatıyor ki, bir kere geçmişteki değerlerini samimice anlatan bir insanın duygularının, sıcaklığının hasta ve hasta yakınlarına da dokunması kaçınılmaz… Diyor ki “Hasta ve hasta yakınları belki bir şeyin farkında değil ama hastanın hak ettiği saygı, önem, hak ettikleri sağlık hizmetinin biz farkındayız”

Yazının Devamını Oku

Mucizeler dükkânı

1 Ağustos 2016
Burası küçük, şirin bir dükkân… İçerisi ahşap merdivenli, misss gibi kâğıt, kalem kokan Anne, baba ve kızlarının işlettiği hediyelik kutu yapan bir yer… Baba Makine Mühendisi, anne Ankara Zübeyde Hanım Meslek Lisesi’nden mezun, kızları Pınar Grafiker…

Fotoğraf: Tuğgül AKTAY

 

 

 

Bu haftaki röportaj konuklarım Nükhet Erturhan, Muzaffer Erturhan ve Pınar Erturhan…

 

Burası küçük, şirin bir dükkân… İçerisi ahşap merdivenli, misss gibi kâğıt, kalem kokan Anne, baba ve kızlarının işlettiği hediyelik kutu yapan bir yer… Baba Makine Mühendisi, anne Ankara Zübeyde Hanım Meslek Lisesi’nden mezun, kızları Pınar Grafiker…

Yazının Devamını Oku