Başka Türlü Bir Şey

'Kanepe sörfü' sayesinde masrafsız dünya turu

14 Ekim 2016
Belarus'ta bu kadar sovyetçi bir hayat tarzıyla karşılaşmayı beklemiyorduk. Özellikle polisler gelenekçiydi ve bize oldukça sert davranmışlardı. Ama bunu problem etmedik, bizim için iyi bir deneyim olmuştu. Peki, Belarus'ta durum böyleyse Rusya'da nasıl olacaktı? Herhalde orada daha katı kurallar ve uygulamalar olacaktı.
Yazının Devamını Oku

Dünya turuna çıkarken yapmanız gereken 10 şey!

7 Ekim 2016
Dünyayı gezme fikrini o kadar çok konuşuyorduk ki artık kendimizi bile sıkmaya başlamıştı. Çünkü sadece konuşmadan öteye gitmeyen bir konuydu. Bunun farkına varmıştık ve harekete geçmemiz gerektiğini düşündük. O soğuk gecelerden birinde önemli bir şey oldu, korkularımızı kenara itip bir karar aldık. Dünya turu yolculuğuna çıkacaktık. Peki ama bu işe nereden başlayacaktık, ilk ne yapmalıydık?
Yazının Devamını Oku

Zamanda yolculuk : Belarus

7 Ekim 2016
İstanbul'dan yola çıkalı yaklaşık 10 gün olmuştu ancak biz dünya turunda olduğumuz fikrine hala alışamamıştık. Bizi yıllık izinde olduğumuz ve bir kaç gün içinde Türkiye'ye geri döneceğimiz sanrısından kurtaran tek şey sırtımızdaki ağır çantalardı. Polonya'nın başkenti Varşova'da başlayan yolculuğumuzda, 8 saatlik bir tren yolculuğunun ardından gündoğumu ile birlikte Belarus sınırındaki Bialystok şehrine varmıştık, rotayı doğuya kırma zamanı gelmişti.
Yazının Devamını Oku

Başka türlü bir dünya turu hikayesi başlıyor!

28 Eylül 2016
Aslında tam o anda evde tembel tembel televizyon izliyor olabilirdik. Elimizde birer bardak çayla koltuğa kurulmuş olur, kahkahalar eşliğinde laflardık bir yandan. Muhtemelen güzel bir yemekten yeni gelmiştik, hatta en iyi arkadaşlarımız da etrafımızdaydı. Bundan keyifli bir akşam olmazdı ki zaten. İyi de o zaman bize eski, paslı bir bıçak sallayan ve tüm paramızı isteyen bu adamların karşısında ne işimiz vardı? Üstelik dünyanın öbür ucunda, Türkiye’den kilometrelerce uzaktaki Brezilya’da.
Yazının Devamını Oku