Başak Dizer - Tüm Köşe Yazıları - Sayfa 6

Başak Dizer

Çizginden çıkma

26 Mayıs 2018
‘Tekne tatili’ denince akla hemen onun adı gelir: Çizgili, uzun kollu tişörtten bahsediyoruz.

İlkbahar sonu yaz başının en güzel programlarından biri tekne gezileri ve tekne tatilleridir. Hem henüz çok sıcak değildir hem de yaz kalabalığı yoktur. Tekne tatillerinin vazgeçilmezi ise polo yaka, uzun kollu tişörtler olacaktır. Marks and Spencer’ın çizgili polo yaka tişörtleri kısa kollu ve uzun kollu olarak şort ve koton pantolonlarınızla ve esapdrillerinizle giyin. Mavi, lacivert, beyaz ve toprak renkleri ile istediğiniz gibi deniz kombinleri yapın. Şortların üzerine gündüz kısa kollu polo yaka, gece uzun kollu olanları giyin.


SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Benim ofis ortamım çok resmi değil, rahat bir ofis, yani kumaş pantolon veya takım elbise gibi ağır şeyler giymem gerekmiyor. Jean pantolon yerine ne giyebilirim, ne ile, nasıl kombinlerim?

Cevap:

Yazının Devamını Oku

Rahat ve şık

19 Mayıs 2018
Bu yaz en garanti, en cool ve en rahat kombini yapmak isterseniz aşağıdaki fotoğrafa göz atın.

Bu sezon erkekler için garantili şıklık formülü: Açık renk mavi bir jean, beyaz sneaker’lar ve keten kumaştan, cepli renkli gömlekler en kolay seçenekli ve en uygun fiyata ulaşabileceğiniz parçalardan.... Ben bu sezon toprak renklerinde keten gömlekleri beyaz veya açık mavi denim pantolonlarIa giymenizi öneririm. Renkli çerçeveli gözlükler ve renkli kayışlı saatlerinizi de unutmayın.

Kravat şartBu yılın ‘Bafta’ yani İngiliz Akademisi Televizyon Ödülleri 13 Mayıs’ta Londra’da The Royal Festival Hall’ da gerçekleşti. Bir ödül de ‘Outlander’ ile başrol Sam Heughan’a verildi. Böyle şık ve önemli bir gecede ve kırmızı halı geçitinde siyah dümdüz bir takım giyilecekse mutlaka kravat takılması gerekirdi. “Yok ben kravat takmak istemiyorum” denirse de bu sefer kombini zenginleştirmek için ya yelekli bir takım ya da kruvaze kapanan bir ceket takımı tercih edilebilir. Siz de düğünler gibi çok özel gecelerde bu mantığı uygulayın.


SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Yazının Devamını Oku

Yelek deyip geçme

12 Mayıs 2018
Mezuniyette cool şıklığı yakalamak isteyenlere farklı bir önerim var!

Sonunda son trendler ışığında genç erkek sanatçı lansman ve parti kombini için en iyi seçeneği buldum. H&M’in bu kombini, yelek modasının son halini sunmuş oluyor. Kemerle kruvaze kapanan bu cool ve asimetrik yelek, siyah yüksek bel pilili pantolonla, bej rengi sahte yılan derisi kovboy botlarıyla takımlandığında tam da müzik ödülleri kırmızı halısı için nokta atışı olur. Bu kombine biraz gümüş kolye, bileklik ve yüzükler gerekiyor. Siz ise bunu V yaka dar siyah, koyu gri ve beyaz kısa kollu bir tişörtle ya da beyaz hâkim yaka bir gömlekle mezuniyet partinizde giyebilirsiniz.

Bazen abartmak gerekir

Her sene Metropolitan Sanat Müzesi’nde yapılan, ‘Met Gala’ adlı, geçit törenini aratmayan organizasyonu bilmeyen kalmamıştır herhalde. Genelde kadınlara odaklandık. Çünkü erkekler, kostümlerini kadın sanatçı ve modeller kadar abartmamıştı. Şu an gösterimde olan ‘Avengers Infinity War’ filminin erkek yıldızlarından ‘Black Panther’ yani Chadwick Boseman ise favorim oldu. Versace’nin hazırladığı pelerinli kostüm, beyaz renk üzerine altın nakış ve
işlemeleriyle Boseman’ı resmen parlatmış.

Benim önerim

Sweatshirt’lere sezonluk bir alternatif Adidas Originals’tan. Fermuarlı üstler her renkte ve her okazyona uygun. 345 TL

Yazının Devamını Oku

Yırtık ve baskılı

5 Mayıs 2018
Bu yaz işlem görmüş, yırtık jean pantolonları sık göreceksiniz.

Sıradan günler için bu sene ağartılmış, işlem görmüş yırtık jean ve denim pantolonları oldukça sık göreceksiniz. Yüksek bel modası da 60’lar, 70’ler modasını yansıtıyor ve artık sokak modasını yönlendiriyor. Renkli sweatshirt ve tişörtlerde mesaj kaygılı, numaralı, detaylı baskılar var. Burada gördüğünüz, Koton’un ilkbahar/yaz koleksiyonundan kombinde olduğu gibi yazın en iyi ikilisi yine açık renk jean ve beyaz tişört. Daha gündelik bir görüntü için ağartılmış, yırtık jeanleri baskılı tişörtlerle birlikte giyin ve altına da yumuşak beyaz sneaker tercih edin.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Merhabalar, yazlık dolabımı elden geçiriyorum. Bazı şeylerin gitmesi gerekiyor. En önce hangilerini gönderebilirim?
Cevap: Nasıl bir yazlık dolabınız var bilmiyorum ama bermuda şortlar ne renk olursa olsun aynen kalsın. Skinny kesim her şey gitsin, tişört dahil. Renkli koton pantolonlardan kırmızı, saks mavisi, siyah ve koyu grileri ayırabilirsiniz. Onun yerine toprak renkleri, ekru, kum, açık mavi, pembe ve yeşilin her tonu ön planda olacak. Keten gömleklerinizi de tutun ama sarı, kırmızı ve saks mavisi olanları ayırın, giymeyin.

Galaya ekose! (5 üzerinden 4 yıldız)

Yazının Devamını Oku

Sofistike bahar

21 Nisan 2018
Fransız Riviera stili yeniden gözde. Trendi nasıl yakalarsınız, hemen bakalım.

HAFTANIN KOMBİNİ

Fransız ‘Riviera’sının modaya etkileri kış aylarında unutulurken, ilkbahar-yaz sezonuyla tekrar revaçta olmaya başlar. Bu tarz bir yaşam biçimini ve aristokrat bir giyim tarzını da yansıtır. Kiğılı kombininde gördüğünüz gibi örgü kasket, ipek fularlar, pilili bol kısa pantolonlar ve keten kumaştan ayakkabılarla yeni trendlerin en güzel örneği olmuş. Bu sezonun favorileri ekru, krem, toprak ve hardal renkleri. İnce örülmüş tişörtler ve keten gömlekler ferah, hafif ve tiril tiril bir yazın habercisi.

BENİM ÖNERİMJeremy Scott, arkadaşı Gigi Hadid ile instagramda canlı yayın yaparak yeni tasarımcı i birliğini duyurmuş oldu: H&M’in yeni işbirliği, pop enerjisini taşıyan İtalyan ikonik marka MOSCHINO, ile gerçekleşecek. MOSCHINO [tv] H&M koleksiyonu, 8 Kasım’dan itibaren online’da ve seçili H&M mağazalarda satışta olacak. Jeremy Scott, kadınlar ve erkeklere özel yeni MOSCHINO koleksiyonlarının yanı sıra pek çok aksesuarı ve sürpriz ürünleri H&M için tasarladı.

SORUN ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:
Evde birçok kargo pantolonum ve jean’im var. Bunları nasıl kombinleyebilirim?

Yazının Devamını Oku

Sıcak şıklık

7 Nisan 2018
Toprak rengi, yeşil ve sarının tonlarına dolabınızda yer açın.

HAFTANIN KOMBİNİ

Harika pastel renkler, ince kumaşlar ve yazın gelişi. İnce, şık, astarsız keten ceketleriniz olduğunda yaz her şekilde kolay ve zahmetsiz geçer. Geçen sezonlarda önerdiğimiz mavi ve lacivert keten ceketlerin yerini artık tam da bu Ramsey kombininde olduğu gibi pastel yeşil, hardal, kum ve kiremitrengi alacak. Bu sezon mavi-beyaz algımız değişecek. Size düşen bu toprakrenklerinin en açık tonlarında astarsız, vatkasız hafif spor keten ceketler, dar kesim olmayan, ince, renkli koton pantolonlar ve yine pastel renklerde vücuda tam oturmayan tiril tiril tişörtlerden almak olacak. Toprak tonları, yeşil ve sarı için dolabınızda yer açın. Bir nevi çöl trendi geliyor.

Özenli ve janti

Hugh Jackman‘ın sosyal medyasından paylaştığı harika bir takım elbise kombini örneği var bugün sayfamızda. Üzerine tam oturmuş bir takım elbise, kollardan görünen 1 santimetrelik manşet ucu, tok, İngiliz yaka, beyaz bir gömlek ve bu sezon çok moda olan kiremitrengi mikro desenli kravat ve mendili... Ayrı bir şıklık katan gümüş kravat iğnesiyle lansmana katılan özenli bir Hugh Jackman var karşımızda.

Benim önerim

1931’de İtalya’da küçük bir atölyede başlayan Camicissima markası kişiye özel model ve kalıp seçeneği sunuyor. Çamaşır makinesinde yıkanabilen ve ütü gerektirmeyen yüzde yüz pamuklu gömleği çok şık.

Yazının Devamını Oku

Başak Dizer Tatlıtuğ ile erkek stili

24 Mart 2018
HAFTANIN KOMBİNİ

Tepeden tırnağa

Jean’i yine jean ile kombinlemek çok moda. Önemli olan püf noktalarını bilmek.

‘Denim on denim’ trendinin iyi bir örneği, Cindy Crawford’ın çocukları Kaia ve Presley Gerber’ın yer aldığı Calvin Klein kampanyası. Biliyorsunuz jean pantolonları, jean ceketler ya da gömleklerle giymek çok revaçta. Gömlek ve ceketlerin tam sezonuyken, bu tarzı dilerseniz denim kravat, yelek ve papyon, hatta denim botlarla bile kombinleyebilirsiniz. Renk modasını da unutmayın. Açık mavi, beyaz ya da açık griyi tercih edebilirsiniz. Ağartılmış modeller de halihazırda moda.

SORUN, ANLATAYIM

Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru:

Yazının Devamını Oku

Bahar takımı

17 Mart 2018
Bu sezonda karşımıza çıkan yenilik: Ekru ya da beyaz aşındırılmış denimden yapılmış takımlar.


Haftanın kombini: H&M

Havalar ısınıyor, dolabınız değişime hazır mı? Kendinize yeni bir imaj arıyorsanız, not alın: İlkbaharın habercisi açık renkler ve özellikle de beyaz, ekru ve türevleridir. Denim ceket, metal düğmeleriyle aşındırılmış olarak koton pantolonların üstüne bile tişörtlerle giyilebilir. Kışın giydiğiniz siyah ve lacivert denim ceketlerin yerine ilkbahar- yaz sezonunda açık ekru, krem, taş veya beyaz denim ceket ve pantolonlar deneyin. Beyaza beyaz kombin trendi ise aynen devam ediyor.

SORUN, ANLATAYIM
Her hafta stil ile ilgili sorularınızı yanıtlıyorum. Mail atmanız yeterli!

Soru: Hafta sonu bir düğüne katılacağım. Düz siyah takım giymek istemiyorum. Farklı ve genç görünmek adına seçeneğim ne olabilir?

Cevap: Düğünler için her zaman tercihiniz siyah veya çok koyu gri renkler olmalı. Ama siz düz siyah takım ve beyaz gömlek yerine siyah yelekli bir takım, gömlek ve kravat deneyebilirsiniz. Farklı olacaktır. Dikkat etmeniz gereken siyahın tonlarının birbirine yakın olması ve parlamamasıdır. Mat ve aynı tonda

Yazının Devamını Oku