Ayça Barut

Gece şıklığı

17 Mayıs 2005
Bu haftaki konuğumuz Sevgi Gökçü, katılacağı özel bir gecede farklı gözükmek istediğini söyleyerek bize başvurdu. Beraber geçirdiğimiz günün sonunda fuşya elbisesi, dağınık topuzu ve makyajıyla geceye hazırdı. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın. Tel: (0212) 677 08 87

Sevgi Gökçü, 23 yaşında ve muhasebecilik yapıyor.

Sevgi’nin sırları

En çok dudaklarını beğeniyor.

Kaşlarını hiç beğenmiyor.


Sevgi’nin fuşya straplez elbisesini Dooris Modaevi’nden seçtik. Giysi seçiminde bize modaevinin sahibi İffet Erkuvan yardımcı oldu.

Etiler MOS Hillside’dan makyöz Ebru Takım, Sevgi’nin kare olan yüzünü ovalleştirdi. Gölgelendirme yaptı, elmacık kemiği oluşturdu, gözleri ön plana çıkardı ve parlatıcıyla makyajı tamamladı.

Etiler MOS Hillside’dan Murat Kayabaşı, yeni boyattığı için Sevgi’nin saç rengini değiştirmedi. Uygun renkte postişle yaşına yakışan dağınık topuz yaptı.

Neler YAPMALI yapmamalı

Açık renkleri tercih etmeli.

Koyu renkleri tercih etmemeli.


Açık dore ve çikolata kahve renginde saçlar kullanmalı.

Kısa saç ve perçem kullanmamalı.


Gözlerinin içine beyaz kalem çekmeli.

Küçülteceği için koyu renk kalem çekmemeli.


Dooris Modaevi: (0212) 264 34 53 - Etiler MOS Hillside: (0212) 352 86 20
Yazının Devamını Oku

Öğrencilerine sürpriz yapacak

2 Mayıs 2005
Bahar Rize, okullar tatile girmeden önce öğrencilerine sürpriz yapmak istiyordu. Beraber geçirdiğimiz günün sonunda modern saç kesimi, makyajı ve pembe giysileriyle öğrencilerini şaşırtmaya hazırdı. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın.

Tel: (0212) 677 08 87

Bahar Rize, 49 yaşında ve öğretmenlik yapıyor.

Bahar’ın sırları

En çok yüzünü beğeniyor.

Fazla kilolarından hiç memnun değil.

Bahar Hanım’ın pembeli yeşilli eteğini ve pembe twin-set’ini Faik Sönmez’in Nişantaşı mağazasından seçtik. Giysi seçiminde bize Faik Sönmez mağazalar koordinatörü Figen Erus yardımcı oldu.

Etiler MOS Hillside’tan Murat Kayabaşı, Bahar Hanım’ın kumral ana saç rengine bakır dore renk geçti. Bahar Hanım çok kısa kesim istemediği için mevcut katları çoğalttı.

Neler YAPMALI yapmamalı

Twin-set’leri sık sık tercih etmeli.

Mini etek giymemeli.


Bakır ve kızıl tonlarda saçlar kullanmalı.

Çok açık renk saçlar kullanmamalı.


Pembe, eflatun ve gülkurusu tonlarda göz makyajı yapmalı.

Mat renklerde makyaj yapmamalı.


Etiler MOS Hillside’tan makyöz Ebru Takım, Bahar Hanım’ın gözlerini dışa çekti, elmacık kemiği oluşturdu ve dudaklarını kalınlaştırdı. Seçtiğimiz giysilerin rengine uygun tonlarda makyaj yaptı.

Faik Sönmez Nişantaşı: (0212) 225 22 59-60

Etiler MOS Hillside: (0212) 352 86 20
Yazının Devamını Oku

İşe dönerken yeni imaj

12 Nisan 2005
Bu haftaki konuğumuz Nuran Becerikli, ara verdiği iş hayatına farklı bir imajla dönmek istiyordu. Beraber geçirdiğimiz günün sonunda, yeni saç kesimiyle oldukça modern bir havaya büründü. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın. Tel: (0212) 677 08 87

Nuran’ın sırları

En çok kaşlarını beğeniyor. Ayaklarını hiç beğenmiyor.

37 yaşındaki Nuran Becerikli, uzun yıllar muhasebe alanında çalışmış. İki sene ara verdiği iş hayatına geri dönmeyi planlıyor.

Etiler MOS Hillside’tan makyöz Ebru Takım, Nuran Hanım’ın kaşlarını şekillendirdi, gözaltlarını aydınlattı ve yakın olan gözleri birbirinden uzaklaştırdı. Yanaklara yuvarlak hareketlerle allık sürdü, pembe tonlarındaki makyajı pembe parlatıcıyla tamamladı.

Nuran Hanım’ın bej rengi pembe şeritli etek-ceket takımını, pembe bluzunu ve bej rengi ayakkabılarını Gencallar’ın Bakırköy mağazasından seçtik.

Etiler MOS Hillside’-tan Mahmut Karataş, Nuran Hanım’ın kullandığı saç renginin ona sert bir ifade verdiğini söyledi ve saçı ana rengine boyadıktan sonra ince geniş gölgelen-dirme yaptı. Çok ince telli olan saçları katlı küt kesimle hareket-lendirdi.

Gencallar Bakırköy: (0212) 543 54 25-26

Etiler MOS Hillside: (0212) 287 86 88

Neler YAPMALI YAPMAMALI

Etek-ceket takımlar giymeli. Aşırı mini etekler giymemeli.

Kısa saçlar kullanmalı. Saçlarını koyu renge boyatmamalı.

Açık tonlarda göz makyajı yapmalı. Koyu tonlarda göz makyajı yapmamalı.
Yazının Devamını Oku

Özel davet şıklığı

8 Nisan 2005
Bu haftaki konuğumuz Nuriye Akpınar, katılacağı özel bir gecede farklı görünmek istiyordu. Beraber geçirdiğimiz günün sonunda füme rengi işlemeli gece elbisesi, yeni saç rengi ve ışıltılı makyajıyla gecenin en şık kadınlarından biri olmaya hazırdı. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın. Tel: (0212) 677 08 87

30 yaşındaki Nuriye Akpınar, tekstil alanında çalışıyor. Evli ve bir çocuk annesi.

Nuriye Hanım’ın gece elbisesini Bianca’dan seçtik. Giysi seçiminde bize Hakan Türkömer yardımcı oldu.

Nuriye’nin sırları

En çok minyon tipli oluşunu seviyor.

Fazla kilolarından hiç memnun değil.


Etiler MOS Hillside’tan makyöz Ebru Takım, makyajda göz ve saç rengini baz aldı. Nuriye Hanım’ın gözaltlarını aydınlattı, kirpiklerini kıvırdı. Dudakları saç rengine uygun bir parlatıcıyla renklendirdi.

Etiler MOS Hillside’tan Murat Kayabaşı, Nuriye Hanım’ın saçlarına akaju rengi geçti. Düz olan saçlarını gece için maşayla hareketlendirdi.

Neler Yapmalı Neler Yapmamalı

Bol kesimli üstler giymeli.

Uzun etekler giymemeli.


Hareketli, uzun kesimler kullanmalı.

Çok açık renk saçlar kullanmamalı.

Lila, pembe, yeşil tonlarında göz makyajı yapmalı.

Kahve, siyah, bordo tonlarında göz makyajı yapmamalı.

Yazının Devamını Oku

Sarışınlık yakıştı

29 Mart 2005
Seçil Çolak, yoğun iş hayatından bir günlüğüne uzaklaşmak istiyordu. Bizimle geçirdiği gün sonunda hem kafası dağılmış, hem de çok istediği sarı saçlara kavuşmuştu. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın.

Tel: (0212) 677 08 87

Seçil’in sırları

En çok kaşlarını beğeniyor.

Fazla kilolarından hiç memnun değil.


Etiler MOS Hillside’tan makyöz Ebru Takım, Seçil’in düz olan kirpiklerini kıvırarak gözlerini ön plana çıkardı. Elmacık kemiği oluşturdu ve gölgelendirerek yüzü inceltti. Giysilere uygun renkte makyaj yaptı.

Seçil Çolak

25 yaşında ve sekreterlik yapıyor.


Seçil’in yeşil elbisesini Prestij’in Rumeli şubesinden seçtik. Elbiseyi Arzu Akyar tasarımı kolye ve küpelerle tamamladık.

Etiler MOS Hillside’tan Murat Kayabaşı, Seçil’in kısa olan saçlarının sadece boyna gelen uzunluklarını aldı. Seçil sarışın olmak istediği için çok sık sarı röfle yaptı ve dip tonunu ana rengin iki ton açığı yaptı.

Prestij

(0212) 231 05 48-49

Arzu Akyar tasarımı kolye ve küpeler

(0212) 287 86 88

Etiler MOS Hillside

(0212) 287 86 88

Neler YAPMALI yapmamalı

V yaka üstler giymeli.

Aşırı mini etekler giymemeli.


Daha uzun saçlar kullanmalı.

Açık renk saçlar kullanmamalı.


Nefti yeşil, dore ve kahve tonlarında göz makyajı yapmalı.

Siyah renk göz makyajı yapmamalı.
Yazının Devamını Oku

Seyahat öncesi moral depoladı

22 Mart 2005
Bu haftaki konuğumuz Rabia Işık, değişmek için Mersin’den geldi. Arkadaşlarıyla çıkacağı seyahat öncesi moral depolamak isteyen Rabia Hanım, günün sonunda aynadaki görüntüsünden çok hoşlandı. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın. Tel: (0212) 677 08 87

Etiler MOS Hillside’tan makyöz Ebru Takım, Rabia Hanım’ın gözlerini ön plana çıkaran bir makyaj yaptı. Kaşları düzeltti, elmacık kemiklerini belirginleştirdi. Dudakları göz ve saç rengine uygun bir parlatıcıyla renklendirdi.

Rabia’nın sırları

En çok dişlerini beğeniyor.

Kaşlarını hiç beğenmiyor.


Rabia Hanım’ın siyah pantalonunu ve broşla süslü bej rengi üstünü abiye giysilerin satıldığı Dooris Modaevi’nden seçtik. Giysi seçiminde bize modaevinin sahibi İffet Erkuvan yardımcı oldu.

58 yaşındaki Rabia Işık, emekli ve 38 senelik evli.

Etiler MOS Hillside’tan Murat Kayabaşı, Rabia Hanım’ın kumral saçlarını yüzüne sıcak bir ışık vermesi için kestane bakır rengine boyadı ve kaşları da iki ton koyulttu. Kısa olan saçları spor bir kesimle şekillendirdi.

Dooris Modaevi: (0212) 264 34 53

Etiler MOS Hillside: (0212) 287 86 88

Neler  YAPMALI

Pantalon takımları tercih etmeli.

Etek tercih etmemeli.

Kısa saç kullanmalı.

Omuzlara dökülen uzunlukta saç kullanmamalı.

Dore ve yeşil tonlarında makyaj yapmalı.

Kırmızı ve mavi tonlarında makyaj yapmamalı.
Yazının Devamını Oku

Dünyanın en büyük teknoloji şovunda 70 Türk şirketi var

11 Mart 2005
Dünyanın en büyük bilişim fuarı CeBIT, dün Almanya’nın Hannover şehrinde kapılarını ziyaretçilere açtı. 60 ülkeden 6 bin 270 firmanın yeni ürünlerini sergilediği fuar 16 Mart tarihine kadar açık olacak. 309 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuarı 600 bine yakın ziyaretçinin izlemesi bekleniyor. Fuara katılan firmaların yüzde 52’sini Almanya dışından gelen şirket ve kurumlar oluştururken, Almanya’dan sonra fuarın en geniş katılımcısı 777 şirketle Tayvan oldu. Tayvan’ı 310 şirketle Çin Halk Cumhuriyeti izledi. Türkiye ise 70 şirketle CeBIT 2005’te yer aldı.

MOBİL REKABET:

CeBIT’e bu yıl mobil teknoloji şirketleri arasında yaşanan rekabet damgasını vurdu. CeBIT’e katılan altyapı şirketleri ağırlıklı olarak mobil çözümleri tanıtırken, mobil cihaz üreten markalar yüksek çözünürlüğe sahip kameralı cep telefonları ile ilgi çekmeye çalıştı. Fuarda, Samsung 7 megapixel çözünürlüğe sahip kameralı cep telefonunu tanıtırken, Nokia 1 ve 1.3 Megapixellik çözünürlüğü olan 3’üncü Nesil(3G) cep telefonları ve çözümlerini tanıttı. Nokia’nın görüntü kaydetme ve izleme kalitesi yüksek, cepten video ve televizyon izlemek için tasanrlanmış, farklı platformlarla uyumlu 6201, 6030,6630, 6681 modelleri ilgi gördü. Sony Ericsson ise Walkman marka cep telefonu ile dikkat çekti.

PLATFORM 360:

Cebit 2005’e bu yıl ilk kez 70 Türk şirketi katıldı. Türk şirketleri CeBIT 5’inci Hall’de 1300 m2’lik alanda ürünlerini sergiliyor. CeBIT’in Türk katılımcıları geçtiğimiz yıl fuara 40 Türk şirketinin 1000 m2’lik alanda katıldığını bu yılki katılımın memnuniyet verici olduğunu söylediler. Türk şirketlerinin uygulama ve çözüm alanında yaptıkları çalışmalarla fuara katıldıkları görüldü. Cebit 2005’e, 8 Türk şirketinin stratejik işbirliği ile oluşan ‘Platform 360’ tek bir stantla katıldı. Platform 360, CeBIT öncesi İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek, ‘Türkiye’nin 25 milyon dolar seviyesinde olan yazılım ihracatını 3 yıl içinde 100 milyon dolara çıkartmayı hedeflediklerini söylemişti.

Mankenlerden çıplak tanıtım

Mankenler
çıplak boyalı vücutları ile fuarda ilginç bir tanıtıma imza attı. Alman Gericom firmasının son model dizüstü bilgisayarlarını tanıtan mankenler büyük ilgi gördü.

Siemens, cepte yazılı mesajı sese çeviriyor

ALMAN
Siemens, cep telefonlardaki yazılı mesajı sıkıcı bir iş olmaktan çıkarıp eğlenceli bir hale getirdi. Anımated Instant Voice Messages sistemiyle Simens, yazılı mesajı sesli mesaja çevirip bunu bir animasyonla birlikte gönderiyor. Siemens’ten yapılan açıklamada, telefon kullanıcısının sesli mesajla birlikte resmini yollayabileceği belirtilerek, resimde dudakların oynayarak mesajı sesli olarak aktarabileceği ifade ediliyor. Bu telefonların yıl sonunda Avrupa’da piyasaya çıkacağı belirtiliyor.
Yazının Devamını Oku

Yaşının insanı oldu

8 Mart 2005
Bu haftaki konuğumuz İnci Horoz, saç renginden ve modelinden hiç memnun olmadığını söyleyerek bize başvurdu. Beraber geçirdiğimiz günün sonunda yeni saç rengi ve modeliyle tam yaşının insanı oldu. Eğer siz de baştan yaratılmak istiyorsanız, bizi arayın.

Tel: (0212) 677 08 87

İnci’nin sırları

En çok yüzünü beğeniyor.

Kendisinde beğenmediği hiçbir yer yok.


Etiler MOS Hillside’tan makyöz Ebru Takım, İnci’nin kaşlarını düzeltti ve gözaltlarını aydınlattı. Bronz ve karamel tonlardaki makyajı aynı tonlardaki parlatıcıyla tamamladı.

İnci’nin jean panta-lonunu ve V yaka kazağını

Big Blue’nun Beyoğlu mağaza-sından seçtik.

23 yaşındaki İnci Horoz, evli ve muhasebe alanında çalışıyor.

Etiler MOS Hillside’tan Mahmut Karataş, İnci’nin saçlarını kahve-açık kestane ve bakır karışımı olan bronz kahveye boyadı. Omuz dekoltesini ortaya çıkaran ve İnci’yi daha modern gösteren bir kesim uyguladı.

Big Blue Beyoğlu: (0212) 243 10 72

Etiler MOS Hillside:(0212) 287 86 88

Neler yapmalı neler yapmamalı

Yaşına uygun spor giysileri tercih etmeli.

Klasik giysileri fazla tercih etmemeli.

Bronz kahve gibi yumuşak tonlarda saçlar kullanmalı.

Sert bir imaj vereceği için çok koyu tonlarda saçlar kullanmamalı.

Karamel, bronz, hardal tonlarında makyaj yapmalı.

Siyah, kahve ve mor tonlarında makyaj yapmamalı.
Yazının Devamını Oku