Yazar Onat, 'Son Sultan Abdülhamid'i anlattı

Güncelleme Tarihi:

Yazar Onat, Son Sultan Abdülhamidi anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 15:27

Yazar Onat, 'Son Sultan Abdülhamid'i anlattı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde yaşayan yazar Şefik Onat, ekim ayında yayımlanan 'Son Sultan Abdülhamid' isimli romanını düzenlenen söyleşi ve imza gününde tanıttı. Tarihi gerçeklere dayanan ve kurgu bölümleri de bulunan kitabın tanıtımına çok sayıda davetli katıldı.

Yazar Şefik Onat, Bodrum Mimarlık Kitaplığı'nda 4 yılda tamamladığı 'Son Sultan Abdülhamid' kitabının tanıtımı için söyleşi ve imza günü düzenledi. Onat, kitabının hazırlık dönemi ve yazım süreci ile ilgili bilgileri okuyucuları ile paylaştı. Alfa Yayınları'nda ekim ayında yayımlanan 'Son Sultan Abdülhamid' kitabı için Onat, 220 kitap ve 100 bilimsel makale okuduğunu söyledi. Onat, kitabın tarihi gerçeklere dayandığına dikkat çekerek, kurgu bölümün ise Sultan Abdülhamid'in son 6 yılını geçirdiği Beylerbeyi Sarayı'nda vicdan muhasebesi yapmış olabileceğini anlattığını söyledi. Onat, kitabında Abdülhamid'i 2 kişi olarak ele aldığını belirterek, "Kitap Abdül ve Hamid'in satranç oyunu üzerine kurulu. Kurgu içinde bazı yerlerde tarihi gerçekleri de anlatıyor. Yaşananlara bakıldığında Sultan Abdülhamid'in kendisiyle tartıştığı üzerinde duruyorum. Abdülhamid'in bu yönünü, kendiyle oynadığı satranç oyunu ile anlatmaya çalıştım. Beylerbeyi Sarayı'nda hapis kaldığı son 6 yılında yapmış olabileceği vicdan muhasebesini, satranç oynarken çatışmalarını, bazen çok iyi anlaşmalarını anlattım" dedi. Söyleşinin ardından Onat, okuyucuları için kitaplarını imzaladı.

Onat'ın Alfa Yayınları'ndan geçen ekim ayında çıkan 430 sayfalık kitabı kitapçılarda satışa sunuldu.

Nilüfer DEMİR / BODRUM, (DHA)

FOTOĞRAFLI

--- KUTU ---

ŞEFİK ONAT KİMDİR?

TED Ankara Koleji ve Londra Hendon Grammar School'da lise eğitiminin ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Şefik Onat, 1966-1982 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı mensubu olarak, Bakanlıktaki görevlerinin dışında OECD İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (Paris), Jakarta ve Islamabad T.C. Büyükelçilikleri, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğinde (New York) görev yapmıştır. 1982-1984 yıllarında Başbakanlık Özel Danışmanlığında bulunduktan sonra devlet memuriyetinden ayrılmıştır. 1984-1995 yılları arasında özel sektörde büyük şirketlerde üst düzey yöneticilik görevleri yapan Şefik Onat, 1996'da İstanbul'da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler HABITAT II Konferansında Konferans Hizmetleri Koordinatörü olarak Türkiye tarihinde yapılan en büyük ve en kapsamlı uluslararası organizasyonun sorumluluğunu üstlenmiştir. Bu konferansın ardından 2010 yılına kadar, gerek farklı firmalarla işbirliği içinde, gerek kendi sahibi bulunduğu 'Asitane Etkinlikler' firması olarak çeşitli geniş kapsamlı ulusal ve uluslararası kongre, konferans, tanıtım, özel etkinlik, gösteri organizasyonlarını sürdürmüştür. 2010 yılında kendini emekli ederek Bodrum'a yerleşmiş olan Onat, tiyatro ve sinema yazarlığına devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Şefik Onat, İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!