Yaz ortası yaz modası

Güncelleme Tarihi:

Yaz ortası yaz modası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 00:00

“TEMMUZ ortasında yaz modası mı yazılır?” demeyin sakın. Yaz, Temmuz’un ortasında nazlana nazlana gelmeye utanmadı. Ben de yaz ortası olması gerektiği halde, yazın yeni geldiği şu günlerde yaz modasını size müjdelemeye utanmadım.

Haberin Devamı

Sezon tam anlamıyla gelmeden alışveriş yapmayı pek sevmem. Ama bu yaz alışverişe başlamak için güneşi ve sıcağı bekleyemezdim, çünkü pek geleceği yoktu. Yaz sezonunda enerji veren neon renkleri ve içimizi ısıtan pastel renkler, daha sıcaklar başlamadan da ilaç gibi geldi. Ben de kendimi bu ilaçtan mahrum bırakamadım ve yaz alışverişime, yaz başında başladım.
Elektrik mavisi
Bu yaz başta elektrik mavisi olmak üzere, sarının, yeşilin, turuncunun en parlak tonları sokakları cıvıl cıvıl yapıyor. Neon renklerinin yanı sıra pastel renkler, uçuk pembeler, yağ yeşilleri de bu sezon bizimle. Mercan rengi ise abiye veya günlük kıyafetlerde, takılarda, ojelerde, rujlarda geçen yaz olduğu bu yaz da gözde renklerden...
Ve tabi ki her yazın hakimi beyaz. Yaz modası ne olursa olsun, renkler yelpazede nereye kayarsa kaysın beyazsız bir yaz tabi ki düşünülemez.
Bu sezon, geri gelen etoller, sezonun etek boyları, çiçekli ve tüllü taçlar, birkaç sezondur üzerimizden çıkarmadığımız dantellerle çarliston döneminin yansımalarını görüyoruz. Fakat sezon bizi ağırlıklı olarak o kadar da geriye değil, cıvıl cıvıl renklerin de yol göstermesiyle 1960’lara kadar götürüyor. Canlı renklerin desensiz fakat birbiriyle kombin yapılarak kullanımının yanı sıra geometrik desenler ve çizgiler de yine 1960’ların izlerini taşıyor.
Yine 1960’lara bağlı olarak 68 kuşağı ‘çiçek çocuk’ modası bu sezon bizimle. Festival ve konser sezonunun açıldığı şu günlerde 1960’ların Woodstock ruhunu canlandırmak için üniversite festivalleri, açık hava konserleri veya One Love, Rock’n Coke gibi festivallere siz de hippie ruhuyla rahat giysilerle katılabilirsiniz.
Bu çizgide ince askılı ve straplez bol, batik desenli elbiselerle düz sandaletler veya sezonun vazgeçilmezi mantar topuk sandaletler kombin yapılabilir. Yine mantar topuk ayakkabılarla kombin yapabileceğiniz bol paçalı pantolonlarınızı veya mini kot şortlarınızı gardrobunuzda ön sıralara geçirin.
Bizi bu sene biraz bekletmiş olsa da yazı çok seviyorum. Herkese mutlu festivallerle başlayan mutlu bir yaz...
Gecenin kurtarıcıları
Etek boyları daha uzun kolları dirsekte yine düz kesim elbiselerse, hem gündelik hayatın hem de iş hayatının vazgeçilmezleri gibi. Mini ve maksi etekler ve çekik gözlüklerle hepimiz 1960 yapımı Hollywood filmi karelerinden birer yansıma olacağız bu sezon.

Şapka YİNE moda

Haberin Devamı

BÜYÜK terekli şapkalar sizi güneşin zararlı ışınlarından korurken harika birer aksesuar olacak. Püsküllü kemerler, yuvarlak güneş gözlükleri veya uzun saplı çantalar da yine hem çiçek çocuk ruhunu yaşatacak hem de kıyafetlerinizin tamamlayıcısı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!