Yaz Ayarının Kabusuna, Tay-gep Estetiği Çözümü

Güncelleme Tarihi:

Yaz Ayarının Kabusuna, Tay-gep Estetiği Çözümü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2015 09:15

Prof. Dr. Ahmet Karacalar

Yaz aylarında bacak içlerinin birbirine sürtünmesi ile oluşan tahriş ve mantar gibi problemler, Tay-Gep estetiği adı verilen yöntemle ortadan kalkıyor.
Yazın en çok rahatsızlık veren sorunlardan biri de bacak içlerinin birbirine sürtünmesi. Sadece estetik kusur oluşturmakla kalmayan bu sorun, tahrişe neden olduğu gibi terleme sonucu oluşan mantar enfeksiyonları ve çeşitli hijyenik rahatsızlıklara da yol açıyor. Sorun local anestezi ile gerçekleşen kısa bir işlemle kısa sürede son buluyor.
Bazı estetik sorunlar sadece fiziki görüntüyü bozmakla kalmıyor çeşitli sağlık sorunlara da neden oluyor. Onlardan bir tanesi de bacak içi sürtünmesi. Kışın çok etkili olmasa da yaz sıcaklarında terleme ile beraber mantar enfeksiyonlarını ve çeşitli hijyenik rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Bu soruna çözüm olacak seçenekler hakkında bilgi aldığımız Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar, Tay-Gep adı verilen yeni bir teknikle local anestezi altında sorundan kurtulmanın mümkün olduğunu ifade etti. Teknik ABD’de oldukça yaygın olarak kullanırken, Beyonce gibi ünlülerin konuyu gündeme getirmesi ile daha da popüler oldu.
Bacak içinin birbirine sürtünme sorunun bacak yağlaması ile başladığını belirten Prof. Dr. Ahmet Karacalar, "Özellikle iç bacak yağlanması ve iç bacak dokusu sarkmalarında bacak içi birbirine değmeye ve sürtmeye başlar. Doku tahriş olurken, terleme, mantar ve başka hijyenik sorunlar oluşur. Dolayısı ile bu sorun estetik bir kusur olamaktan çıkıp çeşitli rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Özellikle yaz sıcaklarında bu rahatsızlıklar kişinin moralini bozuyor ve yaşam kalitesini de düşürüyor." dedi.
ANATOMİK YAPISI UYGUN HERKESTE SORUN ÇÖZÜLEBİLİR
Anatomik yapının uygun olması durumunda sorunun rahatlıkla giderilebeileceğini ifade eden Prof. Dr. Ahmet Karacalar "İç bacak arası mesafeyi arttırarak bacakların daha silindir görünmesini sağlamak mümkün. Ancak bu işlem için kas ve iskelet yapısının uygun olması gerekir. Bacak iskeleti yakın olmayan ve iç bacak kasları hacimli olmayan kişilerde bu özelliği ortaya çıkarmak mümkün görünüyor. Ayrıca bacak içi açıklıkta özellikle yapısal faktörler önemli. Kalça iskeleti yerleşimi yakın olanlarda bacak içi birbirine daha yakın oluyor. Anatomik yapı uygun ise özellikle doku kalitesi iyi olanlarda bu kolay bir şekilde mümkün." şeklinde konuştu.
KİŞİYE ÖZEL TEKNİKLERLE, SORUN LOKAL ANESTEZİ İLE GİDERİLEBİLİR
Estetik cerrahinin her gün yeni gelişmeler sunduğunu ve bu alanda da konforlu tekniklerin var olduğunu belirten Prof. Dr. Ahmet Karacalar, "Tay-gep işlemi bu tarz sorunlara çözüm getiren ve yaşam kalitesini arttıran fonksiyonel bir estetik işlemdir. Bacak içi estetiği için doku kalitesi yeterli ise ultralipo diğer türlü ultralipo ile beraber germe işlemi düşünülmelidir. Bu fonksiyonel işlem özellikle ABD de genç kızlar arasında giderek artan oranda farklı talepleri doğurmaya başladı. Beyonce gibi ünlülerin bu konuyu gündeme getirmesi ile daha popüler oldu. Öte yandan özellikle spiral bacak germe daha ön planda gözüküyor. Bölge huni şeklinde yukarıdan aşağı azalan bir anatomik yapıdadır. Yapılacak germe işlemininde buna uygun olması gerekir. Basitce kasık içi germeler genellikle yeterli olmaz. T şeklinde bacak germeleri ise oldukça fazla iz bırakır. Spiral bacak germe adı verilen ve iç bacağı bir huni mantığıyla ele alan germe tekniği, bölgeyi biçimlerdirme ve izin gizlenmesi gibi önemli avantajlara sahiptir. Bu işlem yapılmadan sadece liposuction bölgeyi daha sorunlu hale getirebilir. Deri germe değil, deri altı kalın bir zar olan fasya germe işlemi tercih edilmelidir. Spiral bacak germe popo altı sarkmaları için yapılan popo altı germe işlemleri ile kombine edilebilir. Tüm bu işlemler lokal anestezi altında yapılabilen günübirlik işlemlerdir. Özellikle ultralipo gibi işlemlerde iyileşme süresi hızlıdır. Buna germe eklendiğinde evde pasif geçirilen gün sayısı 3-4 günü bulabilir." ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!