Yavru köpekler emin ellerde

Güncelleme Tarihi:

Yavru köpekler emin ellerde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 01:07

Ruhsatsız olarak çalıştırıldığı gerekçesiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından kapatılan köpek üretim çiftliğindeki ‘Golden Retriever’ cinsi 24 yavru köpek, sahiplerine kavuştu.

Haberin Devamı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, ruhsatsız olduğu için kapattığı köpek üretim çiftliğindeki 24 ‘Golden Retriever’ cinsi 24 yavru köpek, düzenlenen törenle yeni sahiplerine teslim edildi.
Köpeklerin, çiftilkten Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Altındağ Belediyesi ekiplerince alındığını belirten Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, hayvanların kısırlaştırılarak muayene edildiğini söyledi.

HASSAS DAVRANDIK

Sahiplendirme konusunda hassas davrandıklarını da belirten Sevinç, “Goldenlar için aile seçerken de hassasiyet gösterdik. Barınaktan alınan hayvanlarımızın tekrar sokağa bırakılmaması adına onlara sevgiyi ve bakımı en güzel şekilde verecek aileleri tercih ediyoruz” dedi. Sevinç ayrıca Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden sahiplenilen her hayvanın ömür boyu aşı ve tedavi işlemlerinin de Çankaya Belediyesi tarafından yapıldığına dikkat çekti.

ADINI BADEM KOYACAĞIM

Barınaktaki sahiplendirme töreninde bir ‘şanslı’ya yuvasını açan Emre Bekçioğlu, aile köpeği olarak bilinen Golden Retriever cinsi köpekleri insan canlısı ve sosyal oldukları için tercih ettiğini söyledi. “Şu anda gerçekten çok mutluyum” diyen Bekçioğlu “Daha önce de köpeğimiz oldu. Onlar benim için bir kardeş, bir arkadaş. Köpeğimin adını Badem koyacağım, artık o benim bir numaralı arkadaşım” diye konuştu. Duygu Gülbağ ise sahiplenme konusuna dikkat çekerek, “Parayla değil, sevginizle bir köpeğe sahip olun.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!