Yatağan’da Jandarmadan Öğrencilere Seminer

Güncelleme Tarihi:

Yatağan’da Jandarmadan Öğrencilere Seminer
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 09:50

YATAĞAN İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI TRAFİK EKİPLERİ ÖĞRENCİLERE SEMİNER

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kadıköy Mahallesi ilkokulunda, jandarma mesleğinin tanıtılması, jandarma 156 imdat hattının kullanılması konulu seminer düzenlendi.
Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kadıköy Mahallesi ilkokulunda, jandarma mesleğinin tanıtılması, jandarma 156 imdat hattının kullanılması konulu seminer düzenlendi.
Jandarma Astsubay Başçavuş Seydi Ünal, Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Kuş ve Jandarma Uzman Çavuş Hakan Özmen tarafından Kadıköy İlkokulu öğrencilerine yönelik jandarma mesleğinin tanıtılması, jandarma 156 imdat hattının kullanılması konulu seminerde, 26 öğrenciye jandarmanın görevleri anlatıldı.
Konuyla ilgili olarak Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Toplum Destekli Güvenlik hizmeti personeli, yaptırım uygulayan bir anlayışla değil önleyici hizmet mekanizması oluşturma ve sosyal hizmet sunma anlayışı ile işlev göstermektedir. Toplum Destekli Güvenlik hizmeti huzur bozucu problemleri veya mahalleleri tespit eden ve böylece meydana gelen olay sonrası harekete geçen reaktif yaklaşımdan ziyade olay meydana gelmeden önce harekete geçen proaktif yaklaşım şeklinde müdahale ederek problemin büyümesini engelleyebileceği suç analizi yaklaşımıdır.
Toplumda bireyleri kendi güvenlikleri konusunda bilgilendirmek ve bu yönde onlara yardımcı olmak jandarmanın işini kolaylaştırmaktadır. Jandarma, toplumun bir üyesi olarak her bir ferdi önleyici tedbirleri almaları konusunda bilgilendirmektedir. Geçmişte reaktif bir anlayışla çalışan jandarma, günümüzde Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti anlayışı ile birlikte suça yönelik proaktif bir yapılanmaya geçmiş, toplumun beklenti ve önceliklerini çalışmalarında temel kriter haline getirmiştir.
Toplumun gelecekteki yapı unsurları olan çocuklarımızın iyi birer öğrenci olmaları kadar her anlamda yeterli ve kaliteli yetişmiş bireyler olmalarını teşvik etmek gerekmektedir. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Günümüz şartları dikkate alındığında kendi kendini yönetebilen, atılgan, güvenli, kendi başına karar verip sorumluluğunu üstlenebilen çocuk ve yarının gençlerini topluma kazandırmak çok önemlidir. Bu kapsamda Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı’nca Toplum Destekli Güvenlik Hizmeti kapsamında Yatağan ilçesinde sorumluluk alanındaki okullarda jandarma mesleğinin tanıtılması, Jandarma 156 İmdat Hattı’nın kullanılması konulu seminer icra edilmektedir. Dönem içerisinde de güvenli internet kullanımı, okul, arkadaş gibi iletişimde bulundukları çevrelerden gelebilecek tehlikeler, sevginin boşluğunu zehirle doldurmayalım konulu madde bağımlılığı ile mücadele, hedef sensin madde kullanımına hayır seminerleri de planlanarak icra edilmektedir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!