Yasak rötarlı kalkacak

Güncelleme Tarihi:

Yasak rötarlı kalkacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2012 17:04

Sert mesajlar içeren basın toplantısında eski yönetimlere de eleştiriler getiren Ahlat, “Formamıza reklam bulamadık. FIFA’daki dava dosyalarının çokluğu, süre açısından elimizi kolumuzu bağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Ankaragücü Başkanı Bent Ahlat, kulüpteki gelişmelerle ilgili medyaya yaptığı bilgilendirme toplantısında, sert mesajlar verirken, transfer yasağının kaldırılması konusunda umutlu olduklarını söyledi. Ahlat, Yılmaz Özlem’in teknik sorumlu olarak göreve başlaması sırasında düzenlenen imza töreninde yaptığı açıklamada, 24 Ağustos’ta transfer yasağı ile ilgili olumlu gelişme yaşanabileceği haberini vermiş ve bu konunun yüzde 98 oranında çözüme kavuşturulduğunu söylemişti. Geçen sürede bununla ilgili bir gelişme yaşanmazken, Ahlat, dün düzenlediği toplantıda, tıkanıklığın FIFA’da bekleyen dava dosyalarının çokluğundan kaynaklandığını, transfer yasağının bu hafta içinde kaldırılacağını söyledi.

İngiliz kulübü dilekçeyi çekecek

Ahlat, FIFA’nın verdiği eksi 6 puan cezasıyla ilgili olarak, “Pazartesi günü İngiliz kulübüne parasını iki taksit halinde ödeyeceğiz. Bunun sonucunda da kulüp, UEFA’dan puan silme cezasına sebep olan dilekçeyi geri çekecek” diye konuştu.
Kulüpten alacaklı futbolcuların tümüyle görüştüklerini, sıkıntıları bir bir çözmeye çalıştıklarını vurgulayan Ahlat, şöyle konuştu:
“Futbolcularla görüşüp, gerekli ödemeleri yapacağız. Transfer yasağının kaldırılması konusunda da TFF ile Pazartesi günü yeniden bir araya geleceğiz. Şunu özellikle belirtmek istiyorum. Dün, Ankaragücü’nün 3 puanı daha siliniyordu. Gerekli ödemeyi yaparak bunun önüne geçtik. Ayrıca, peşinden 12 puan silme cezasıyla da karşı karşıya kalacaktık. Bu ödemeyi de gerçekleştirip, sorunu hallettik. 6 puan silme cezasına sebep olan İngiliz, West Bromvich Albion kulübüyle de anlaştık. Pazartesi günü 2 taksit halinde borcumuzu ödeyeceğiz. Bunun sonucunda da kulüp, FIFA7dan puan silme cezasına sebep olan dilekçeyi geri çekecek. Puan silme cezası büyük ihtimalle kalkacak. Stanislav Sestak ile ilgili de 2 milyon 600 bin avroluk ödeme yapmamız geliyor. Biz bunun hazırlığı içindeyiz.”

Haberin Devamı

Stat konusunda Cavcav ile görüşeceğiz

Ahlat, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile bir araya geleceklerini ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’nü ziyaret ederek, stat konusunu çözüme kavuşturacaklarını dile getirdi.
Ahlat, MKE’nin Ankaragücü’ne hiçbir zaman sponsorluk desteği vermediğini, bu konuda da MKE’nin genel müdürüyle görüşeceğini ve destek isteyeceğini belirtti. Ahlat, “MKE ile görüşeceğiz. İsmini kullanıyorsak bunun bedelini ödemek zorundalar. Tandoğan tesislerinin boya ve bakım işlerini bile biz yapıyoruz. Türk Telekom’un İstanbul kulüplerine ne şartlarla sponsor olduğu ortada” dedi.

Haberin Devamı

Hakan Kutlu Ankaragüçlü değildir

Bent Ahlat, Hakan Kutlu ile 100 bin TL karşılığında sözleşmesinin fesih edilmesi konusunda anlaşıldığını ancak Kutlu’nun bu parayı alıp sözleşmeyi fesih etmediğini belirterek, “500 bin TL’yi bulan alacağı için avukatı Kemal Kapuluoğlu aracılığı ile işlemleri başlattı. Hakan Kutlu’yu Ankaragüçlü olarak görmüyorum. Kutlu, bu yönetim olduğu sürece Ankaragücü’nden içeri giremeyecek. Kutlu, bu davranışı ile transfer yasağına neden olanlar sıralamasında birinci basamağa geldi” dedi. Bu arada, eski teknik direktörlerden Mesut Bakkal’ın da 400 bin TL alacağı için icra takibi başlattığı belirtildi.

Forma reklamı bulamadık

Haberin Devamı

Takımın şu an Kayseri’ye gitmesinin bile büyük başarı olduğunu belirten Ahlat, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Forma reklamı bulamadık. Bu da Ankara’da yaşayan iş adamlarının, sanayicilerin belediye başkanlarının ayıbıdır. Geçmiş dönem yönetimlerinin mali tabloları ile ilgili çok yönlü bir çalışma başlattık. İnceleme sonunda usulsüzlük tespit edilirse, suç duyurusunda bulunacağız. Kulübü maddi manevi zarara uğratanları, disipline sevk edeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!