Yardım kuruluşları Ramazana hazır

Güncelleme Tarihi:

Yardım kuruluşları Ramazana hazır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2008 00:00

Türk Kızılayı, 680 şubesi ile Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda yardımı yapacak. Kimse Yokmu ve Deniz Feneri Dernekleri de yardımda bulunacak.

RAMAZAN ayının yaklaşmasıyla birlikte, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları hazırlıklarını tamamladı. Alınan bilgiye göre, ihtiyaç sahibi kişilere yardımların arttığı ramazan ayında, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşları, daha çok aileye ulaşmak için seferber oluyor.

Dar gelirlinin yüzü gülecek

Yalnızca yurt içi değil yurt dışında da yoksullara ulaşmaya çalışan yardım kuruluşları, sağladıkları desteklerle dar gelirlilerin yüzünü güldürmeye çalışıyor. Türk Kızılayı, Deniz Feneri, Kimse Yok Mu Derneği ve İHH İnsani Yardım Vakfı, ramazan ayında on binlerce kişiye yardım ulaştıracak. Türk Kızılayı, Türkiye genelindeki 680 şubesi ile ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi 50 bin aileye gıda yardımı dağıtacak, ihtiyaç sahiplerinin evlerine iftar ve sahur yemekleri ulaştıracak, dar gelirli ailelerle hayırseverler arasında köprü kuracak.

Amaç daha fazla kişiye ulaşmak

İftar saati, aşevlerinde ve çadırlarda yoksullara kapısını açacak olan Deniz Feneri Derneği "Gelemeyene Gidiyoruz" sloganıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Erzurum ve Bursa’da yüz binin üzerinde kişiye sıcak yemekle iftar yaptırmayı hedefliyor. Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu belirten Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı Mehmet Özkara, yardım dağıtımında daha fazla kişiye ulaşabilmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.

Zekat verecekler için hesap numarası

TÜRK Kızılayı, yardım faaliyetleri için ramazan ayında özel kuruluşlarla kampanyalar da düzenleyecek, Kızılaya ait aşevlerinde iftar ve sahur yemekleri dağıtacak. Zekatlarını Türk Kızılayı aracılığıyla vermek isteyenler bankalardaki "2868" numaralı hesaplara para yatırabilecek. Türk Kızılayı, zekatları, daha önce belirlediği dar gelirli vatandaşlara ulaştıracak. Geçen yıl 1 milyon 800 bin kişiye iftar yemeği veren ve kumanya dağıtan Kimse Yok Mu Derneği de bu yıl yurt içinde ve yurt dışında 3 milyon kişiye iftar verecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!