Yangınlar korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Yangınlar korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 00:00

Bir gecede üç ayrı yerde çıkan yangın vatandaşı korkuttu. İtfaiye ve emniyet yetkilileri olaylarda kundaklama şüphesinin olduğunu söyledi.

BAŞKENT’te, gece geç saatlerde Eymir Gölü ağaçlık alanda çıkan yangının ardından, Siteler’de bir iş yeri ile Dikmen’de inşaat halinde bir binanın çatısı yandı.

Eymir’de orman yangını

Gölbaşı’ndaki Eymir Gölü’nde akşam çıkan orman yangınında, tahminen 12 dönüm arazi üzerindeki otlar ile iki dönüm üzerinde de onlarca çam ağacı yandı.

Eymir Gölü’nde ormanlık alanda akşam saat 22.00 dolayında çıkan yangının kundaklama olabileceği öne sürüldü. Çıkan yangına Gölbaşı ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri itfaiye ekipleri, Ankara Orman Bölge Müdürlüğü söndürme aracı, Çankaya Belediyesi su tankerleri ile su püskürtme aracı katıldı. Rüzgar ve havanın karanlık olması söndürme çalışmalarını zorlaştırırken, çevreden gelen vatandaşlarla, ODTÜ’den gelen jandarma ekipleri de söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın yaklaşık üç saat içinde kontrol altına alındı.

12 dönüm kül oldu

Yangın bölgesine gelen Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Telek, yangının sigara izmariti atılmasından çıktığı görüşünün hakim olduğunu belirterek, "Biz de su tankerlerimizi buraya yönlendirdik. Şu anda yangın kontrol altına alınmış durumda. 36 adet su tankerimiz burada bekliyor. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İki dönüm ağaçlık ve 10 dönümlük alanda da ot ve çalı yandı. Yangının, vatandaşların dikkatsizliğinden çıktığını sanıyoruz" dedi.

İtfaiyeden zamanında müdahele

Sİteler Açıktan Sokak’taki 39 numaralı 2 katlı kereste atölyesinin üst katında, saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Alevlerin bir anda büyüdüğü yangına, Siteler ve İskitler itfaiye ekipleri müdahale etti. Bitişiğinde bulunan bir iş yerinin üst katına da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin bir saatten uzun süren çalışmaları sonucu kontrol altına alınarak söndürüldü. Yetkililer, müdahalede erken davranılması nedeniyle yangının yayılmadan söndürülebildiğini belirttiler. Öteyandan, Dikmen İlker Mahallesi 1. cadde 169. sokakta inşaat halindeki bir binanın çatısında, saat 00.30 sıralarında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangın, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Yetkililer, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini, ancak kundaklama olabileceğini belirttiler. Emniyet yetkilileri bir gecede çıkan çok sayıda yangında kundaklama şüphesi de olduğunu belirtti. Olaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!