Yangın mağduru tarım işçileri yeni çadırlarına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Yangın mağduru tarım işçileri yeni çadırlarına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 13:19

Yangın mağduru tarım işçileri yeni çadırlarına kavuştu

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, Yalnızca Mahallesi'nde çıkan yangında kullanılamaz hale gelen tarım işçilerine ait çadırların yenisini kurarak, ailelere teslim etti.
Geçen 17 Kasım'da meydana gelen olayda, yaklaşık 200 tarım işçisinin barındığı 60 çadır belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında kül oldu.Tarım işçilerine ait çadırlara yakın bölgede bulunan mahalledeki 3 eve de sıçrayan yangın nedeniyle büyük bir kargaşa yaşandı. Yüreğir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar sonucu, yeni kurulan 38 çadır, tarım işçilerine teslim edildi. Yangının çıktığı ilk günden itibaren Yüreğir Belediyesi ekiplerinin seferber olduğunu belirten Başkan Çelikcan şöyle konuştu:
"Bu ailelerimiz mevsimlik gelen ve tarım işlerinde çalışan ailelerimiz. Mağdur olmamaları için ilk günden itibaren günlük ihtiyaçlarını ve barınma ihtiyaçlarını karşıladık. İlk etapta ailelerin günlük yaşamlarını sürdürmeleri için yatak, yastık, battaniye, giysi, bot, mont, gıda paketi, büyük tüp, ocak, süpürge dağıtımı yapıldı. Bulundukları alana seyyar tuvalet, banyo yerleştirildi. Ayrıca küçük çocuğu olan ailelere bebek malzemesi de dağıtıldı. Yerlere mucur serilip yağmur yağdığında su gitmeyecek şekilde düzenleme yapıldı. Ailelerimizin yaşamlarını sürdürmek amacıyla 38 adet çadırı kurup ailelere teslim ettik."

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!