Yalova ormanlarında 'Delice' aşılanması

Güncelleme Tarihi:

Yalova ormanlarında Delice aşılanması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2017 18:08

Yalova ormanlarında 'Delice' aşılanması

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Yalova Orman İşletme Müdürü M. Murat Bilinmiş, yaptığı açıklamada Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı kapsamında bu yıl Kapaklı ve Fıstıklı köylerinde 69 hektar alanda toplam 11 bin 500 adet yabani zeytin aşılandığını belirtti.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen ormancılık faaliyetlerinde, başta orman köylüsü olmak üzere vatandaşların refah seviyelerini yükseltmek gayesiyle, gelir getirici tür ağaçlandırmaları ve sahada mevcut floranın rehabilitasyonu çalışmalarına büyük önem veriliyor. Bu maksatla, ülkenin dört bir yanında gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmalarında, ceviz, badem, dut, kestane ormanları kurulmakta ya da isteyen vatandaşlara binlerce ücretsiz fidan dikilmek üzere dağıtılıyor. Çalışmalarını belli bir program ve disiplin içerisinde yapan Orman Genel Müdürlüğü, bu çalışmaları Eylem Planları kapsamında yürütüyor.

Uygulamaya koyulan bu eylem planlarından birinin de Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı olduğunun altını çizen Yalova Orman İşletme Müdürü M. Murat Bilinmiş, “Delice diye tabir ettiğimiz yabani zeytinler yıllardır ülkemizde ihmal ediliyordu. Bozuk orman alanları içerisinde yer alan ve özellikle maki formasyonu içerisinde yayılış gösteren yabani zeytinleri aşılayarak ülke ekonomisine kazandırmış olmaktayız. 2015 ve 2016 yıllarında 12.000 adet delice aşılanmıştır. Bu tür çalışmalar ile orman köylüsü için önemli bir istihdam da  oluşturulmaktadır. Genel Müdürlüğümüz “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” parolasıyla hareket etmekte ve ormanlarımız kırsal kalkınmada özellikle de orman köylerimiz kalkınmanın lokomotifi olarak kullanılmaktadır. Böylece bu tür faaliyetler ile devlet ormancılığından millet ormancılığı şeklini almayı başlamış olup, orman köylülerimize gelir sağlamak ve milli ekonomiye kazanç sağlamak üzere gelir getirici türlerle ceviz, badem, harnup, fıstıkçamı, defne vb. türlerle ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir” şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!