Vitrine çıkmadan parladı

Güncelleme Tarihi:

Vitrine çıkmadan parladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 00:00

3 kulübün transferi için devrede olduğu belirtilen genç Emre, Karadeniz’in yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Hakan Kutlu, Ankaragücü’nün teknik direktörü iken oyuncuyu A takıma alma konusundaki uğraşından sonuç alamadı.

Kutlu, kişisel ilişkilerini kullanıp oyuncunun yetiştirme parası konusunda Çamlıdere Şekerspor’dan ‘olur’ aldı. Ancak Ankarspor, 100 bin TL’de diretince, Emre, diğer arkadaşları gibi profesyonel kadroya girme şansı bulamadı.

Ankaragücü’nün akademi liglerindeki ekiplerinde oynayan ve Milli takımların yaş gruplarında forma giyen amatör lisanslı futbolcusu Emre Taşdemir, vitrine çıkmadan parlarken, ilginç bir hikayenin de kahramanı oldu. Bursaspor ve Galatasaray’ın da adının geçtiği transferde, Trabzonspor’un yolunu tutan genç oyuncuyu, A takıma almak için o dönemde Ankaragücü Teknik Direktörü olan Hakan Kutlu’nun büyük çaba harcadığı ancak sonuç alamadığı belirtildi.
Çamlıdere Şekerspor’da amatör lisans çıkaran Emre Teşdemir, 2009 yılında Ankaraspor’a, 2010 yılında da Ankaragücü’ne geçti.

Haberin Devamı

SİNAN İÇİN F.BAHÇE 175 BİN TL ALMADI

Geçen sezon yaşanan sıkıntılar nedeniyle genç oyuncuları kadroya alan ve onlarla yola devam eden Teknik Direktör Hakan Kutlu, Emre’yi de A takım kadrosuna katıp profesyonel yapmak için girişimde bulundu. Önce ilk kulübü Çamlıdere Şekerspor yöneticileri ile görüşüp ‘olur’ alan Kutlu, oyuncunun amatör olarak oynadığı ikinci kulübü Ankaraspor ile de temasa geçti. Ankaraspor cephesinin, “Oyuncunun yetiştirme parası olan 100 bin TL’yi yatırırsanız onay veririz. Onun dışında kolaylık sağlayamayız” çıkışı üzerine, ekonomik anlamda büyük sıkıntı çeken ve bu parayı ödeme gücü olmayan Ankaragücü, geri adım atmak zorunda kaldı.
Hakan Kutlu, aynı durumda olan Sinan Kurumuş için Fenerbahçe’nin o dönem ki Asbaşkanı Nihat Özdemir ile temasa geçmiş, Sinan’ın 175 bin TL olan yetiştirme parası konusunda Fenerbahçe bir kuruş talepte bulunmadığından, oyuncu A.Gücü’nde forma giymişti.

SEZON SONUNA KADAR ANKARAGÜCÜ’NDE

Ankaragücü yönetimi dün Emre Taşdemir’i Trabzonspor’a verip, transfere son noktayı koydu. Anlaşmaya göre, Trabzonspor, Emre karşılığında Ankaragücü’ne 200 bin TL para verecek. Oyuncunun yetiştirme bedeli olarak Ankaraspor ile Ç.Şekerspor’a ödenmesi gereken yaklaşık 200 bin TL’de Trabzonspor tarafından karşılanacak.
Emre, Trabzonspor ile yapılacak olan özel sözleşme ile Ankaragücü çatısı altında profesyonel kontrata imza atacak. 2013 Mayıs’ına kadar Ankaragücü formasını giyecek. Mayıs’tan sonra Trabzonspor ile mukavele imzalayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!