Viranşehir´de Destekleyici Ve Yetiştirici Kurslar Başladı.

Güncelleme Tarihi:

Viranşehir´de Destekleyici Ve Yetiştirici Kurslar Başladı.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 12:27

VİRANŞEHİR´DE DESTEKLEYİCİ VE YETİŞTİRİCİ KURSLAR BAŞLADI.

Şanlıurfa’nın Viranşehir İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, Atatürk Ortaokulu’nu ziyaret ederek Okul Müdürü Soner Korkmaz’dan okulda açılan kurslarla ilgili bilgi aldı. Kurs verilen sınıfları ziyaret eden Sağır, öğrencilerin kurslara yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Öğrencilere seslenen Sağır, bu kursların öğrencilerini en iyi tanıyan öğretmenleri tarafından verilmesinin öğrenciler açısından çok faydalı olacağını, öğrencilerimizin hangi konularda eksiği varsa bunların takviye edileceğine değinerek, kursa devamın önemine işaret etti.
Bu yıl ilk kez ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursları için öğretmen ve öğrencilerin elektronik ortamda başvuru yapmalarını sağlayan e-kurs modülü hayata geçirildi. Bu sistem sayesinde kurslarla ilgili sayısal verilere anlık ulaşabiliyor. Öğrenciler, kurslara başvuru için kurs şifrelerini bulundukları okullarından alabiliyorlar. Bu modül sayesinde 5. sınıftan 12. sınıfa kadar tüm öğrenciler ve mezunlar kazanım testlerine ulaşabilecekler. Kursa katılan tüm öğrencilere elektronik ortamda ders çalışma imkanı sunulacak. Kurslarda her bir öğrenci ve kursiyer için, hafta içi günde en fazla 2 dersten 4 saate kadar, hafta sonları ise bir günde en fazla 5 dersten 8 saate kadar kurs verilebilecek.
Kurslarla ilgili ders programları ve haftalık örnek ders çizelgeleri ile kazanım testleri, tarama testleri Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında ve e-kurs modülünde yayımlanacak. Kurslara, MEB’e bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel orta öğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.
Kayıt yaptıran öğrencilerin devamları zorunlu olacak. Her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak 10’da birine kadar devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Aynı dönemde başka bir kursa devam edemeyecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!