HABER

Yabani bitki ve dikenler, köy kadınlarının geçim kaynağı oldu

Aksaray'da gurbetçi vatandaşın köyüne yaptığı yatırımla kurulan tesiste, kadınlar rengarenk boyadıkları yabani bitki, kamış ve dikenleri hediyelik eşya olarak birçok ülkeye ihraç ediyor.

Hırkatol köyünden Gurbetçi olarak Hollanda'ya giden İbrahim Çal, doğduğu topraklara yatırım yapma kararı aldı. Çal, köyünde hediyelik eşya üretim merkezi kurarak yaklaşık 100 kadına istihdam sağladı. Tesisi üretime geçirerek Hollanda'ya dönen Çal, burayı Aksaraylılara ve ekibine emanet etti. Tesiste çalışan kadınlar, rengarenk boyadıkları yabani bitki, kamış ve dikenleri hediyelik eşyaya dönüştürerek birçok ülkeye ihraç ediyor.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da yaklaşık 5 ay önce açılan işletmeyi ziyaret ederek, köy muhtarı Mustafa Aydoğan ve şirketin Tunus asıllı ziraat mühendisi Walid Kochbati'den bilgi aldı. Vali Aydoğdu, burada yaptığı açıklamada, tesisin çok önemli bir yatırım olduğunu söyledi. Üretimin tamamının ihraç ürün haline getirilmesinin bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Aydoğdu, gördüğü manzaranın kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler