HABER

Uzman isim açıkladı: Peş peşe depremler ne anlama geliyor?

Gümüşhane'de 4.1, Erzincan'da 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Son zamanlarda hareketli olan bölgede ne oluyor? Depremler neden arttı? Detayları Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal aktardı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal detayları şu ifadelerle aktardı;

Gümüşhane’yi ele alalım. Gümüşhane dediğiniz yer Kuzey Anadolu Fayını Erzincan'dan, 50-60 km mesafede deprem olan Kelkit’ten başlamıştık. Hemen yakın doğusunda Kuzeydoğu Anadolu Fay Zonu var. Üstelik güncel dönemlerde, Erzurum'dan kuzeydoğuya doğru giden ve 7 üzeri depremler üretmiş.

Erzincan ile Karlıova arasındaki yedi su fayı kırıldı, kırılacak gün sayıyor. Yedi su fayı kırılırsa sismik boşluk konumundadır. Gümüşhane, Zonguldak, Trabzon, Rize etkilenir. Orada meydana gelecek hasarların sorumlusu kim olacak? Vatandaşı böyle rehavete sürüklemenin alemi yok.

Marmara’yı en son 17 Ağustos depreminde yaşadık ama daha öncesi var. İstanbul başta ama Marmara depremleri bunlar...Tüm Marmara’yı Tekirdağ’dan, Çanakkale’den, Balıkesir, Bursa, Yalova bütün Marmara’nın kuzeyi, güneyi, doğusu, batısı, İzmit, Sakarya etkilenmiş geçmiş tarihsel depremlerde de. Günümüze kadar olan depremlerde de…

İzmit Körfez üst merkezli olarak 17 Ağustos’ta kırıldı ama biz onu artık Marmara Depremi diyoruz. Çünkü sadece İzmit, Sakarya ve Yalova’yı yıkmadı. İstanbul’da Avcılar 130 kilometreden uzak yerler yıkıldı, bine yakın can kaybı var.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler