HABER

üm gözler Kremlin'de! Moskova'da ilhak töreni... Putin'den flaş açıklamalar

Rusya Ukrayna Ukrayna'daki Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'yı resmen ilhak etti. Moskova'da düzenlenen törende konuşan Putin, Rusya'nın kararını dünyaya duyurdu. Rus lider, '4 bölgede yaşayan insanlar artık bizim vatandaşımız' dedi.

Ukrayna savaşı Putin'in hamlesi ile yeni bir evreye girdi.

Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'da referandum kararı almış ve sandıktan 'Rusya'ya bağlanma' kararı çıkmıştı.

PUTİN DÖRT BÖLGENİN İLHAKINI AÇIKLIYOR

Rusya'nın dün duyurusunu yaptığı 'İlhak töreni' başladı. Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle;

Duma üyeleri Rusya federasyonu vatandaşları Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'da referandum yapıldı. Halk kararını verdi. Milyonlarca kişinin iradesi bu yönde. Bu onların hakkıdır. Birleşmiş Milletler şartının 1. maddesinde yer alan birinci haklarıdır, kendi kaderlerine karar verme haklarıdır.

'BU TARİHİ BİR HAKTIR'

4 bölgenin Rusya'ya bağlanması için imzaları atacağız. Bu temel insan hakkıdır ve tarihi bir haktır.

Kiev rejiminin terör saldırısına maruz kalan sivillerin, yaşlıların ve kadınların hakkıdır. Farklı etnik geçmişse sahip halkın seçimidir. Komutanları alkışlıyorum. Bölgedeki halkımızı savunmak için özel operasyonda hayatını kaybeden askerlerimizin hepsi gerçek kahramanlardır.

Büyük Rusya kahramanlarını bir dakikalık saygı duruşu ile onurlandıralım. Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson'daki insanlar kararlarını verdiler. Rusya'ya bağlılıklarını korudular. Bunu kimse değiştiremez. Ne Ukrayna Batı bizim birliğimizi ve ortak geleceğimizi elimizden alamaz.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler