HABER

Türk gazetecilerin bulunduğu bölgeyi hedef aldılar! Adem Metan o anları anlattı

İsrail Sderot'ta Hamas güçlerinin füze atışında Türk gazeteciler ölümden döndü. Birkaç metre yakınına bomba düşen gazeteci Adem Metan, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'e konuştu. Metan, yaptığı açıklamada "Sderot'ta tepe noktada bir yerde görüntü alırken üzerimizde çok sayıda roket gelmeye başladı. Demir kubbe çoğunu imha etti. 15-20 metre yakınımıza düştü. Çok korkunçtu. O anları tarif etmek çok zor." dedi.

İsrail-Filistin savaşında iki taraf birbirine peş peşe füze atmaya devam ediyor. Bölgede haber takibi yapan gazeteciler de büyük risk altında. 12 günlük süreçte 13 gazeteci hayatını kaybetti. 20'den fazla gazeteci yaralandı. Son olarak Türk gazetecilerin bulunduğu bölgeye füze düştü. O anlarda füzenin düştüğü bölgede bulunan Adem Metan, yaşadıkları paniği şu şekilde anlattı:

"VERİLMİŞ SADAKAMIZ VARMIŞ... O ANLARI TARİF ETMEK ÇOK ZOR"

Savaşın en başından beri birlikteyiz. Yüzlerce tankın sınır hattına konuşlandığına şahit olduk. Bunları bütün dünyaya servis ediyorsunuz. Birkaç saat önce sizin bulunduğunuz noktanın yakınına roket düştü. Gazze tarafına doğru ateşlenen obüs atışlarını görüntüledik. Görevimizi yerine getirmek zorundayız. Sderot'ta tepe noktada bir yerde görüntü alırken üzerimizde çok sayıda roket gelmeye başladı. Demir kubbe çoğunu imha etti. 15-20 metre yakınımıza düştü. Çok korkunçtu. O anları tarif etmek çok zor. O anlar hepimiz açısından korkutucuydu. Verilmiş sadakamız varmış O anın heyecanı içinde roket atıldıktan sonra çınlama ve duyma kaybı yaşadım. Bunun patlamaya bağlı olduğunu öğrendim. Ağzımın o an açık olmasını belirtiler ama bu düşüneceğiniz en son şey oluyor o an. Ağrılarım devam ederse Türkiye'ye döneceğim. Volkan ile yan yanaydık, arkadaşlarımız da görüntü alıyordu. Volkan düşerek fırladı ve pantolonu yırtıldı, dizi kanadı. Ailesi tedirgin olmasın, korkulacak bir şey değil.

Buradan gidilebilecek bir nokta olsa hiçbirimiz durmayız. 850 üzerinde gazeteci var burada. Obüsleri çekebiliyoruz ama düştüğü noktayı çekemiyoruz. Paylaşamayacağımız onlarca görüntü oluyor. Biz bu görüntüleri paylaşmaktan utanıyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Gazze'nin üzerinden dumanlar eksik olmuyor. Annelerin, yaşlı insanların hayatını kaybettiğini görüyoruz.

Umarım artık dünya sadece güçlünün yanında durmaz. İnsanlık merhamet üzerine kuruludur. Bir insanın merhameti yoksa daha iyi bir dünyayı bulamayız.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler