HABER

Tunceli'de örtü yangınına müdahale sürüyor

Tunceli Valiliği, merkez Aktuluk ile Pülümür Mamudan bölgelerinde yeni örtü yangınlarının başladığını duyurdu. Örtü yangının başlamasıyla birlikte bölgeye karadan ve havadan müdahale edildiği belirtilen açıklamada, "Kıymetli vatandaşlarımız, ormanlarımız yangın tehlikesi altında. Lütfen ormanlık alanlara girmeyelim" uyarısı yapıldı.

TUNCELI'nin Munzur Vadisi Milli Parkı içinde kalan Fırtına Veli mevkisinde çıkan, 55 saat sonra kontrol altına alınan yangın ile ilgili soğutma çalışmaları sürüyor. AFAD ve AFAD gönüllerinden oluşan 40 kişilik ekip, soğutma çalışmaları için 30 litrelik su çantaları ve tulubalarla parkın zirvesi Gül Yaylası'na askeri helikopterle indirildi. Bölgede görev yapan ekiplerin güvenliği için ise iki insansız hava araçı (İHA) keşif uçuşu yapıyor.

Türkiye'nin alan bakımından en büyük 2'nci, endemik bitki türü ve yaban hayatı açısından da en zengin 1'inci milli parkı Munzur Vadisi'nin içinde kalan Fırtına Veli mevkisinde çıkan yangın, 55 saat sonra kontrol altına alındı. Söndürme çalışmalarına iki yangın söndürme uçağı ile Orman İşletme Müdürlüğü, AFAD, Doğa Koruma ve Milli Parklar, jandarma, Munzur Arama-Kurtarma, Tunceli ile Ovacık, Pertek, Hozat, Çemişgezek belediyesi itfaiye ekiplerinin yanı sıra gönüllü vatandaşlar ile birlikte toplam 350 kişiden oluşan bir ekip müdahale etti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler