HABER

TEKNOFEST heyecanı Ankara'da sürüyor

Havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Ankara'da düzenleniyor. TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, "Dün 500 bin vatandaşımızı burada misafir ettik. Gençlerin teknolojiye ilgileri çok yüksek. Gençlerimizin önüne rol modeller koymamız lazım. Sayın Selçuk Bayraktar bu işin fikir babası. Gençleriz güçlü Türkiye'yi inşa edecekler" diye konuştu.

2018 yılından bu yana gerçekleştirilen Teknofest bu sefer Ankara'da düzenleniyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Teknofest'e 125 kurum katılıyor.

CNN TÜRK'e açıklamalarda bulunan TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Mustafa Varank şu ifadeleri kullandı:

Teknofest ayakları yere basmayan festival. Bu sene 3 tane Teknofest düzenleniyor. İzmir'de de Teknofest heyacanı devam edecek. Dün Ankara'da 500 binli rakamları zorladık. 500 bin vatandaşımızı burada misafir ettik. Azerbaycan'dan da misafirlerimiz var.

"GENÇLERİN TEKNOLOJİYE İLGİLERİ ÇOK YÜKSEK"

Gençlerin teknolojiye ilgileri çok yüksek. Gençlerimizin önüne rol modeller koymamız lazım. Sayın Selçuk Bayraktar bu işin fikir babası. Gençleriz güçlü Türkiye'yi inşa edecekler. Yola çıkarken acaba tutar mı tutmaz mı diye düşünmüştük.

Burada Selçuk Bey'in hakkını teslim etmemiz lazım, Sayın Cumhurbaşkanımızın da hakkını teslim etmemiz lazım.

Bir sene İstanbul, bir sene farklı şehirlerde Teknofest düzenleniyordu. Ankara'da ilk kez düzenlendi. Ankaralıların ilgisi yüksek. İzmir'den de büyük bir coşku bekliyoruz. 27 Eylül'de İzmir'de. Pazar gününe kadar vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz sonra İzmir'e bekliyoruz.

Kaan projesi gerçekten beklenenden çok daha hızlı gelişiyor. Burada onlarca firmamız var. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler