HABER

Sosyal medyada tepki çekti: Atatürk'e hakarete gözaltı

İstanbul'da bir lise öğrencisinin Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerini içeren sosyal medya videosu üzerine polis harekete geçti. Videodaki A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında adli ve idari süreç başlatıldığı kaydedildi.

İstanbul'da lise öğrencisi A.E.S. okul kitabından kopardığı Atatürk fotoğrafına hakarette bulundu. Arkadaşlarının cep telefonu kamerası ile kaydettiği o anlar, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüler üzerine harekete geçen polis ekipleri, A.E.S'yi gözaltına aldı. İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsiyetine hakarette bulunan A.E.S. adlı şüpheli İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır. İdari ve adli süreç başlatılmıştır" denildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği de konuyla ilgili açıklama yapıldı:

20.09.2023 günü sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde bir şahsın Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik müstehcen hareketler sergilediği görülmüş, şahısla ilgili kimlik tespiti yapılmıştır.

Bahse konu eylemi gerçekleştiren A.E.S (17) yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli ve idari süreç başlatılmıştır.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler