HABER

Seçil Erzan, fon vurgunu davasında hakim karşısına çıktı

Aralarında spor dünyasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan ve 6 sanık üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Semih Kaya'dan önce söz alan Erzan, "GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü olmasam Selçuk İnan bana o parayı vermezdi. Ben kabul ediyorum ama yüksek faiz beklentisi de vardı bu da bir gerçek. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" dedi.

Türkiye'nin konuştuğu fon vurgunu olayında dolandırıcılıkla suçlanan bankacı Seçil Erzan ve 6 sanık, bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. 

“HERKES DOĞRULARI SÖYLESİN” 

Semih Kaya’nın salonda girdiği sırada Seçil Erzan söz isteyince mahkeme başkanı tanık Semih Kaya’nın dışarı çıkarılmasını söyleyerek Erzan’a söz verdi.

“HEPSİ ARAŞTIRILSIN”

Söz alan Seçil Erzan, söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak kanıtlayamadığını her konuşanın kendisini yalanladığını söyleyerek, “Tüm fazla aldığını belirttiğim kişilerle ilgili MASAK raporları, hesaplara nakit yatan, nakit çeken olacak şekilde teknik raporlarla sizden yardım istiyorum. Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir hepsi araştırılsın. Doğru söylediğimin ortaya çıkması için araştırılmasını istiyorum. Çünkü ben söylediklerimi ispatlayamıyorum” dedi.

“BU PARALAR BENDE DEĞİL”

“Herkes doğrularını söylesin kim ne aldığını söylemezse maddi gerçeği ortaya çıkaramayız” diyen Erzan, “Bankanın bunu fark etme imkanı vardı. O an teftiş Bülent Çeviker Emre Çolak olmayacaktı. Gerçek mağdurlar var. Bunların tek tek ortaya çıkmasını istiyorum” dedi. Seçil Erzan’ın ardından müşteki Nuray Şengüler’in ifadesi alındı.

"BANKA MÜDÜRÜ OLMASAM O PARAYI VERMEZDİ"

Tanık öncesinde söz alan sanık Seçil Erzan, "GPS kayıtlarına, HTS eşleşmelerine bakılsın. MASAK kayıtları incelesin. Ben banka müdürü olmasam Selçuk İnan bana o parayı vermezdi. Ben kabul ediyorum ama yüksek faiz beklentisi de vardı bu da bir gerçek. Canımla buradayım. Kim ne aldığını söylemezse gerçeği ortaya çıkaramayız. İlk fonu Semih Kaya'ya söyledim. Ben bir süre sonra daha fazla faiz isteyenlere para yetiştirmeye çalıştım. Sebebi benim çok özür dilerim ama bu para bende değil. Yardım edilmesini istiyorum, bunu devlet bulabilir" dedi.

Daha sonra müşteki Nuray Şengüler'e söz verildi. İfade veren Nuray Şengüler, 5 milyon lira ve 56 bin dolar Erzan'ın fondan bahsetmesi sonrasında banka içerisinde verdiğini belirterek şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma devam ediyor.

ARKAMDA KORUMALAR OLSA BURADA OLMAYACAKTIM 

Erzan'ın savunmasına ilişkin detayları CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz şu sözlerle anlattı:

11:30'da başladı duruşma. Semih Kaya tanık sıfatı ile çağrıldı ancak Erzan söz istedi. Yine sık sık 'korkuyordum' ifadesini kullandı. "Florya'da çalıştığım dönemde kiminin seçil ablasıydım. Müdür olarak aldı o paraları. O insanlara bana banka müdürü olduğum için verdi. Bana o paraları özel ilişkilerinden dolayı vermedi." dedi. Sık sık pişmanlığını ifade etti. "Yalan söyledim. Çok pişmanım. Bedelini ödüyorum. Gerçekler açığa çıksın. Herkes benden aldığı paraları söylesin" dedi. Erzan para verdiği isimleri tek tek sıraladı. Gerçekten mağdur olanlar var deyip Emre Belözoğlu'nun ismini verip "gerçekten mağdur" oldu dedi. Mağdur olduğunu söyleyenlerin hesap hareketleri incelensin dedi. Cuma günkü ifadelerine benzer ifadeler verdi. "Arkamda korumalar olsa burada olmayacaktım" dedi. Erzan "Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" ifadelerini kullandı.

EMRE'NİN PARASINI 10 KİŞİ PAYLAŞTI

Belözoğlu'nun mağdur olduğunu söyleyen Erzan, 'Belözoğlu'nun parasını 10 kişi paylaştı' dedi.

PARÇA PARÇA 3.5 MİLYON DOLAR ALDIM 

Semih Kaya, duruşmadaki ifadesinde sisteme nasıl dahil olduğunu anlattı. Kaya, konuşmasında şu sözleri kullandı:

2011’de GS’de oynamaya başladıktan sonra Denizbank’tan özel bankacılık hizmeti almaya başladım. 2022 Nisan ayında Seçil Erzan aradı ve ‘saklı fon’ adı altında bir yatırım hesabından bahsetti. Bankadaki paramın 300 bin dolarlık kısmını verdim nisana ayında.. Bana resmi bir belge sundu, antetli ve imzalı bir kağıtta. Erzan, mayıs ayında KKM hesabımdaki 1.2 milyon lirayı da bu fona aktarmamı teklif etti. 60 gün kala KKM’yi bozdum, parayı çektim ve dolara çevirip Ali Yörük’e ile Seçil Erzan’a teslim ettim. Erzan, temmuz veya ağustosta Levent’te şube müdürü oldu. Sparta Prag’da oynarken kazandığım Çek Cumhuriyeti’ndeki 2.2 milyon euroluk paramı da Levent şubeye aktardım.

Hâkim: O ana kadar para almadan mı verdin?

Semih Kaya: Aldıklarımı da aynı şubeye yatırdım.

Hâkim: Aldıklarını da söyle… Ne kadar aldın?

Semih Kaya: 3.5 milyon dolar aldım, parça parça.

Hâkim: Başlangıçta sana bir banka yöneticileri Hakan Ateş ve Mehmet Aydoğdu’nun veya Fatih Terim’in adını verdi mi?

Semih Kaya: Hayır. Sadece saklama hesaptaki bir fon olduğunu söyledi.

"HERHALDE MATEMATİK BİLGİSİNDE PROBLEM VAR" 

Seçil Erzan, duruşmadaki savunmasına şu sözlerle devam etti:

Kimden ne kadar aldıysam artı eksi çıkacaktır. Ben Florya şubede çalıştığım dönemde ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım bu paraları. İkincisi de yüksek faiz beklentisiyle verdiler... 

Seçil Erzan: Banka bu yaşananları daha erken farkedebilirdi. Herkes bu paranın nerede olduğunu soruyor. Bu para ben de değil. Her şey birbirine girdi. İş çığırından çıktı...

Bir kaydını tutmadın mı? sorusu üzerine...
Seçil Erzan: Banka tüm ajandalarımı aldı benden... 

Semih Kaya: Seçil Erzan'dan 3.5 milyon dolar parça parça para aldım. Aldığım paraların hepsini denizbank hesabına yatırdım

Semih Kaya: Seçil Erzan bana banka yöneticileri ile mailleşmelerini gönderdi. Buyrun sayın başkan siz de bakabilirsiniz...

Mahkeme Başkanı: Seçil Erzan size fazla fazla para verdiğini söylüyor

Semih Kaya: Herhalde matematik bilgisinde problem var. Bir kurgu yapıyor...

"ERZAN KİM Kİ BANA EV ALIYOR" 

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan, Semih Kaya'ya şu soruyu yöneltti: 21 Eylül’de Ali Yörük’e gönderdiğiniz 350 bin doların karşılığında 6 gün sonra 725 bin dolar aldınız. Ve bunun normal bir işlem olduğunu mu düşündünüz?

Semih Kaya: Benim yaptığım anlaşmanın karşılığı bu sayın hâkim?

Hâkim: Ne demeye getiriyorsunuz avukat hanım?

Seçil Erzan vekili Nazlı Karaaslan: Semih Kaya, bu parayı aynı gün Bodrum’daki villanın peşinatı olarak gönderdi. Bu evi ona Seçil aldı, demeye getiriyorum.

Semih Kaya: Seçil Erzan kim ki bana ev alıyor? 14 sene üst düzey futbol oynadım. Kazandığım paralar belli kontratlarım belli O kim ki bana para kazandıracak ev alacak?

MAHKEME BAŞKANI KAYIP ÇANTAYI SORDU 

Mahkeme başkanı, Semih Kaya'ya GPS cihazlı çantayı sorunca Kaya şu cevabı verdi:

Kasım ayında 200 bin doları teslim ettim. Yatırdığım parayı alıp çantayı bana verdi. Çantayı arabanın bagajına koydum. Bir süre aracın arkasında bir şeyin öttüğünü fark ettim. Çantayı alınca GPS cihazını gördüm. Erzan, bana bunun Atilla Baltaş'ın çantası olduğunu söyledi. Erzan'ı aradığımda ona ulaşamadım. Baltaş'ı aradım, Erzan'ın söylediğini anlattım. Baltaş'a sizden şikayetçi olacağım, dedim. Baltaş da bana "Asıl ben senden şikayetçi olacağım" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler