HABER

Rusya Devlet Başkanı Putin, stratejik bombardıman uçağıyla uçtu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün nükleer savaş başlıklarını taşıyabilen, Sovyet yapımı ​​stratejik bombardıman uçağı Tu-160M ile yaptığı test uçuşunun yankıları bugün de devam etti. Batı medyası Putin'in bu hamlesini 'açık bir meydan okuma' olarak değerlendirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün nükleer savaş başlıklarını taşıyabilen, Sovyet yapımı ​​stratejik bombardıman uçağı Tu-160M ile test sürüşü yaptı.

40 DAKİKALIK TEST UÇUŞU! UÇAĞIN ADINI PUTİN VERDİ

Uluslararası ajansların geçtiği görüntülerde Rus liderin Tataristan'ın başkenti Kazan'da bulunan üretim tesisinde incelemelerde bulunduğu daha sonra da test uçuşunu gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, 40 dakika süren uçuşun rotasının güvenlik gerekçeleri ile açıklanmayacağını söyledi.

Putin test sürüşü sonrası yaptığı açıklamada "Mükemmel bir teknoloji, tam bir yeni nesil uçak çok güvenli. Silahlı kuvvetlere kabul edilebilir" ifadelerini kulandı ve bindiği yeni uçağa Tataristan bölgesinin ilk cumhurbaşkanı Mintimer Shaimiyev'in adını verdi.

BEYAZ KUĞU!DÜNYANIN EN BÜYÜK SAVAŞ UÇAĞI

Tu-160M ya da diğer adıyla 'Beyaz Kuğu' Moskova'nın nükleer gücünün anahtar bir parçası olarak değerlendiriliyor. Nükleer silah taşıma kapasitesine sahip bombardıman uçağı 2 bin kilometreye ulaşarak ses hızının üzerine çıkabiliyor.

Rossiya 1 TV kanalı, uçağın dünyanın en büyük ve en hızlı bombardıman uçağı olduğunu izleyicilerine duyurdu ve "Bu uçak şu anda her şeyin yaklaşık 50 yıl ilerisinde." ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜLER BATI MEDYASINDA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Batı medyası Tu-160M test uçuşunu Putin'in seçim kampanyasının bir parçası olduğunu öne sürdü ve Rus liderin muhalif lider Alexey Navalni'ni ölümünden sonra gündemi değiştirmeye çalıştığını iddia etti.

Son önemde üst düzey Rus yetkililerin nükleer savaşla ilgili üstü kapalı tehditlerde bulunduğunu yazan Mirror gazetesi 'Putin Batı ile dalga geçiyor' başlığını kullandı.

Dailymail gazetesi ise Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Dimitri Medvedev'in "Kulağa ne kadar üzücü gelse de, nükleer savaş senaryosu bir gerçektir." sözlerini hatırlattı ve Rusya'nın meydan okuduğunu öne sürdü.

AP: SEÇİM ÖNCESİ BATI'YA SERT BİR MESAJ VERMEK İSTİYOR

Associated Press haber ajansı (AP) ise Rus liderin yaklaşan seçimler öncesinde Batı'ya sert bir mesaj vermek için test uçuşunu gerçekleştirdiğini öne sürdü.

AP'ye göre Putin'in Tu-160M ​​süpersonik stratejik bombardıman uçağıyla yaptığı uçuşun amacı Ukrayna'daki çatışma nedeniyle Batı ile artan gerilimin ortasında Rusya'nın nükleer gücünü hatırlatmaktı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler