HABER

Pakistan, İran'daki hedeflere saldırı düzenledi

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Suriye ve Irak'ın ardından Pakistan'da da saldırı düzenleyen İran güne patlama haberleri ile uyandı. Bugün erken saatlerde İran'ın güneydoğu bölgesinde çok sayıda patlama duyuldu. Saldırıyı doğrulayan Pakistan'dan ilk açıklama geldi.

İran'ın Pakistan'daki "terör hedeflerine" saldırmasından iki gün sonra, bugün erken saatlerde İran'ın güneydoğu bölgesinde çok sayıda patlama duyuldu.

Resmi IRNA haber ajansı, Sistan-Belucistan eyaletinden bir yetkilinin açıklamalarını aktararak bu patlamaları doğruladı.

AFP ise patlamaların Pakistan'ın saldırısı sonrası meydana geldiğini yazdı. Ajansın sabah 07:05'te 'acil' kodu ile paylaştığı haberinde 'Pakistan İran'a saldırı düzenliyor' denildi.

AFP bu bilgiyi Pakistan istihbarat yetkilisine dayandırdı.

PAKİSTAN'DAN İLK AÇIKLAMA: MİLİTAN GRUPLARA SALDIRI DÜZENLEDİK

Üst düzey bir istihbarat kaynağı AFP'ye yaptığı açıklamada, 'Sadece İran'da hedef alınan Pakistan karşıtı militan gruplara karşı saldırı düzenlediğimizi doğrulayabilirim' dedi ve bunu sabahın ilerleyen saatlerinde bir hükümet açıklamasının takip edeceğini ekledi. 

İRAN DEVLET TELEVİZYONU: PAKİSTAN FÜZELERLE SALDIRDI 

İran devlet televizyonu Pakistan'ın saldırısını füzeler ile gerçekleştirdiğini duyurdu. Haberde 'Pakistan, İran sınır köyüne füzelerle saldırdı. Hepsi İran vatandaşı olmayan üç kadın ve dört çocuk öldürüldü' denildi.

PAKİSTAN'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

İran'ı 'kardeş ülke' olarak nitelendiren İslamabad, eylemin 'Pakistan'ın ulusal güvenliğini her türlü tehdide karşı koruma ve savunma yönündeki korkusuz kararlılığının bir tezahürü' olduğunu söyledi.

'Bugünkü eylemin tek amacı, Pakistan'ın kendi güvenliğini ve en önemli olan ve taviz verilemez ulusal çıkarlarını gözetmekti' diyen Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İslamabad'ın İran'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tamamen saygı duyduğunun da altını çizdi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler