HABER

Malatya'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor: 10 katlı 2 bina, patlayıcı ile yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da ağır hasarlı yapıların yıkımları sürüyor. Malatya'da ağır hasarlı 10 katlı iki bina, kolonlarına yerleştirilen patlayıcı ile yıkıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu, ağır hasarlı yapıların yıkımlarının sürdüğü Malatya'da, Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde 10 katlı 2 bina için patlayıcı kullanılması kararlaştırıldı. Uzman ekibin yaptığı incelemenin ardından binaların taşıyıcı kolonlarına patlayıcı yerleştirildi.

Çevre güvenliği sağlandıktan sonra binalar, fünyenin ateşlenmesi ile saniyeler içinde yerle bir oldu. Binaların yıkımı için 300 kilo dinamitin kullanıldığı belirtildi. Daire sahipleri, Yıkım sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Site yöneticisi Bekir Elkoca, Malatya Yeşilköy Evleri-1 Konutları kat malikleri adına yaptığı açıklamada, "Pazarcık ve Elbistan depremleri sonunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gelen sorumlu mühendisler ile üniversitelerden gelen profesörler, binamızın ağır hasarlı olduğuna karar verdi. Bunlara sebep olanların, Allah'a havale ediyoruz" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler